Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Μίμης Ανδρουλάκης: «Τρέχει και δεν φτάνει το οικονομικό επιτελείο…»


Κριτική στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ασκεί ο Μίμης Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο για «αυτοεξαπάτηση» και «αυτοπαγίδευση» ενώπιον της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.
Σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής σημειώνει πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης «αντί να εκπέμψει έγκαιρα SOS στο όνομα του κατεστραμμένου ανθρώπινου και παραγωγικού δυναμικού της χώρας και να επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή ευρωπαϊκή και διεθνή συναίνεση πάνω σε μια λυτρωτική ελληνική πρόταση -με πυρήνα το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης- αντιδρά πάλι σπασμωδικά, τρέχει και δεν φτάνει».


Στην πραγματικότητα, συνεχίζει ο κ. Ανδρουλάκης, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών «αυτοεξαπατήθηκε και αυτοπαγιδεύτηκε» καθώς τώρα οι εταίροι πιστεύουν με βάση τη δική του «ψευδή», όπως τη χαρακτηρίζει, εικόνα, ότι η στρατηγική της “εσωτερικής υποτίμησης” αρχίζει να αποδίδει καρπούς στην πραγματική οικονομία και στο εμπορικό έλλειμμα και το μόνο που μένει είναι η συνέχισή της.

Τέλος, ο Μίμης Ανδρουλάκης ζητεί από τον κ. Στουρνάρα να παρουσιάσει στο Κοινοβούλιο, αλλά και στους εταίρους μια ρεαλιστική εικόνα ανά κλάδο της οικονομίας «ώστε μ’ ένα τουλάχιστον πρόπλασμα Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης να διεκδικήσει ουσιαστική στήριξη και δραστική απομείωση του χρέους».
iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...