Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Γιατί η Ντόρα “χτύπησε” τον Μπαλτάκο…


Η συνέντευξη που παραχώρησε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη στον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Πρώτη Γραμμή”, είχε… συμπληρωματικές διαστάσεις σε επίπεδο παρασκηνιακών συζητήσεων, επειδή η πρώην Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή επέλεξε να “χτυπήσει” ευθέως τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης και στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο.

Ο τελευταίος, με σημαντική διαδρομή στα νομικά πράγματα της χώρας, αλλά και με συγγραφική παρουσία, είχε τοποθετηθεί κατά του Μνημονίου, προναγγέλλοντας την τελική ευθεία στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αφήσει πίσω της τη δανειακή σύμβαση, και να επιχειρήσει να σταθεί στα πόδια της.

Το “Έθνος” επιχειρεί σήμερα με παραπολιτικό σχόλιό του να δώσει τη δική του εξήγηση στη στρατηγική που επέλεξε η Ντόρα Μπακογιάννη, αποδίδοντάς τη στα… πάθη της μάχης για τη διαδοχή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, στις 29 Νοεμβρίου του 2009.

“Η Ντόρα Μπακογιάννη χρεώνει στον Τάκη Μπαλτάκο τη στροφή του καραμανλικού μπλοκ υπέρ της υποψηφιότητας Σαμαρά στην εσωκομματική κούρσα του 2009. Λίγο πριν από τον… τερματισμό, πληροφορήθηκε ότι εκείνος ήταν που λειτούργησε καταλυτικά, έτσι ώστε σημαντικά στελέχη που ανήκαν (και ανήκουν) στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού να εγκαταλείψουν την ουδετερότητα και να στηρίξουν τον Μεσσήνιο πολιτικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Καραμανλής και ο Τάκης Μπαλτάκος συνδέονται με στενή φιλία από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Επί τέσσερα χρόνια “συγκατοικούσαν” στο δικηγορικό γραφείο του Τρύφωνα Κουταλίδη, όπου ο μεν Τάκης Μπαλτάκος εργαζόταν, ο δε Κώστας Καραμανλής έκανε την άσκησή του ως δικηγόρος”, γράφει χαρακτηριστικά το σημερινό “Έθνος” στη στήλη με τα πολιτικά παρασκήνια.

http://ysterografa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...