Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ θέλει να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα!

Ο κ. Ντέιβιντ Πιρς επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο

Την οικοδόμηση και την ανάπτυξη των ήδη ισχυρών σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ έθεσε ως προτεραιότητα ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς, που συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Δηλώνοντας πως μαθαίνει ελληνικά, ο Αμερικανός διπλωμάτης ανέτρεξε στην πρώτη του γνωριμία με την Ελλάδα, πριν από 42 χρόνια, όταν είχε ταξιδέψει στη χώρα ως φοιτητής.

«Πήγα σε πολλά μέρη κι έχω ακόμη τους τουριστικούς οδηγούς και τα εισιτήρια» παρατήρησε και πρόσθεσε πως θέλει να ξαναεπισκεφθεί τα ίδια μέρη. «Με νέα εισιτήρια ασφαλώς» επισήμανε, χαριτολογώντας.

Ο κ. Πιρς, υπογραμμίζοντας πως ανέλαβε μια θέση που «πάντα» ήθελε, σημείωσε ότι ως τώρα στην καριέρα του ασχολήθηκε με τη Μέση Ανατολή, τη βόρεια Αφρική και τη νότια Ασία, εργάσθηκε όμως και στη Δ/ση της Ελλάδας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Χαρακτηριστικά, σημείωσε ότι χθες, κατά την τελετή διαπίστευσής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αμφότεροι ανέτρεξαν στη γνωριμία τους, κατά την προετοιμασία της επίσκεψης του Έλληνα Προέδρου (ως υπουργού Εξωτερικών, τότε) στις ΗΠΑ, το 1995.

Εκφράζοντας, τέλος, την ικανοποίησή του για τις «εξαιρετικές συναντήσεις» που είχε σήμερα, τόσο με τον κ. Σαμαρά όσο και με τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Πιρς σημείωσε ότι ζούμε «σε δύσκολες εποχές για τους Έλληνες, που έχουν υποβληθεί σε θυσίες τα τελευταία χρόνια» και εξέφρασε την επιθυμία του να ταξιδέψει στη χώρα και να συναντηθεί με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...