Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Tα «είδε όλα» στην Καλαμπάκα η Φώφη Γεννηματά [βίντεο]

Για «βιλαέτια», για «ΠΑΣΟΚ φτηνό κρεοπωλείο», για Συνέδριο-εξπρές και πολλά άλλα πικρά και αιχμηρά άκουσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην Καλαμπάκα όπου μετέβη στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου.

Οπως αναφέρει το Trikalanews τοπικό στέλεχος εμφανίσθηκε οργισμένη με την κατάσταση του ΠΑΣΟΚ και η αναφορά της για ...βελαέτια στο κόμμα και για θολή γραμμή των πρωτοκλασάτων στελεχών στα ΜΜΕ που μπερδεύουν ενόψει Συνεδρίου τα στελέχη και τους οπαδούς, εξόργισε σφόδρα την κ. Γεννηματά.

Το κλίμα ήταν βαρύ, καθώς στην αίθουσα ήταν και πάλι μόνο οι «συνήθεις ύποπτοι» («δεν υπάρχει νεολαία» παρατήρησε έτερο τοπικό στέλεχος) και υπήρξε ...επιστράτευση κομματικών στελεχών από Τρίκαλα και Φαρκαδόνα για να μετρήσει επικοινωνιακά η συγκέντρωση.

Κόμμα-κρεοπωλείο

Οπως κατέγραψε το trikalanews.gr αντιδράσεις προκλήθηκαν με το που πήρε τον λόγο ο πρώην βουλευτής Χρήστος Μαγκούφης, οδηγώντας τον Γραμματέα της ΝΟΕΣ Τρικάλων Χρήστο Κωνσταντό να ζητάει να ηρεμήσει το ακροατήριο. Τον λόγο πήρε και άλλο στέλεχος του νομού λέγοντας ότι «αν συνεχίσουμε έτσι από κόμμα θα γίνουμε φθηνό κρεοπωλείο».

Η κομματική βραδιά ήταν πικρή για στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ίσως πικράθηκαν περισσότερο βιώνοντας τα όσα έγιναν, με την κ. Γεννηματά να κάνει φιλότιμη προσπάθεια να απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και επιστροφής όσων φίλων και ψηφοφόρων έφυγαν πικραμένοι από το κόμμα.

Απόντες οι υποψήφιοι βουλευτές

Οι Κώστας Παταβούκας, Χρήστος Γατσέλης και Γρηγόρης Χαρισιάδης υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στις τελευταίες εκλογές, ήταν απόντες από την εκδήλωση αυτή.
Η κ. Γεννηματά στην ομιλία της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το μήνυμα των εκλογών ήταν σαφέστατο αλλά είναι βέβαιο ότι η καρδιά του κόσμου χτυπά στο ΠΑΣΟΚ το οποίο μπορεί να ξαναγίνει δυνατό γιατί όλοι αναγνωρίζουν το σημαντικό ρόλο και την προσφορά του στην μεταπολιτευτική περίοδο της χώρας. Πρέπει από κοινού να δουλέψουμε για το νέο καταστατικό βαδίζοντας προς το συνέδριο και την πορεία του κόμματο» και χαρακτήρισε σημαντικό «να επιλεγούν Σύνεδροι ικανοί και που να νοιάζονται και αγωνιούν για την παράταξη».

Η κ. Γεννηματά, μάλλον ...αιφνιδίασε το ακροατήριο κάνοντας λόγο για αλλαγή της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ που είναι κατεξοχήν αργηγοκεντρικό κόμμα, λέγοντας « Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη από το αρχηγοκεντρικό μοντέλο που πρέπει να αφήσει πίσω του οριστικά, απαιτείται μεγαλύτερη συλλογικότητα , περισσότερη δημοκρατία για να σχεδιάσουμε πως θα αντιμετωπίσουμε την κρίση και την πορεία για το μέλλον».
Ωστόσο τάχθηκε κατά της αλλαγής του ονόματος και του εμβλήματος του κόμματος, όπως και στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ στις μετέπειτα τοποθετήσεις τους.

Η κ. Γεννηματά λέγοντας ότι «στηρίξαμε την κυβέρνηση γιατί στηρίξαμε έτσι την Ελλάδα», άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για «εμφυλιοπολεμικό κλίμα που καλλιεργεί» αλλά και στη ΝΔ «για την υποκριτική της στάση».

Ο πρώην Δήμαρχος Καλαμπάκας Αντώνης Πινιάρας, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο πορεύεται το κόμμα προς το Συνέδριο «με κείμενα που δεν γνωρίζουμε, με διάλογο που γίνεται την τελευταία στιγμή», αλλά επικριτικός ήταν και ο Δήμαρχος Δημήτρης Σακελλαρίου για την όλη διαδικασία που εμπεριέχει στοιχεία προχειρότητας,, με την οποία το κόμμα πορεύεται προς το Συνέδριο.

Κριτκή ότι το κόμμα έχει αποκοπεί από την κοινωνία, έκανε στην ομιλία του ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων Θανάσης Ξάφου που μίλησε για την ανεργία και την κατάσταση που επικρατεί στην επιχειρηματικότητα. Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να μην έχει αντανακλαστικά, ήταν η επισήμανση του Προέδρου της Κοινότητας Αγρελιάς Σπύρου Αβράμη: «Γίνεται χαμός με την πάλη που την αφαιρούν από την Ολυμπιάδα και το ΠΑΣΟΚ δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...