Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

 Ο Μανιτάκης στη… θέση του Αβραμόπουλου!


Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να ζητήσει από τα μέλη της κυβέρνησης να επιταχύνουν τον πολιτικό βηματισμό τους, με έμφαση στη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ αλλά για να μιλήσει για την εθνική ευκαιρία προβολής της χώρας με την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2014, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν ήταν παρών.

Η απουσία του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας βέβαια ήταν δικαιολογημένη, μιας και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος βρέθηκε στην Άγκυρα, όπου είχε συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, ως “προπομπός” της επίσκεψης Σαμαρά στη γειτονική χώρα την άνοιξη.

Το ταξίδι του ΥΠΕΞ είχε “κλειδώσει” προτού ο Αντώνης Σαμαράς αποφασίσει τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, και εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσε να αλλάξει. Χθες ωστόσο υπήρχε το… παραπολιτικό ενδιαφέρον του αν θα βρισκόταν υπουργός ο οποίος θα καθόταν δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, στα δεξιά του Πρωθυπουργού, εκεί όπου κάθεται υπό κανονικές συνθήκες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στα υπουργικά συμβούλια, καθώς σύμφωνα με την εθιμοτυπία είναι “πρώτος τη τάξει” Υπουργός.

Η… απορία λύθηκε από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, καθώς στα δεξιά του Αντώνη Σαμαρά βρέθηκε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, αμέσως επόμενος στην υπουργική… γραφειοκρατία της ιεραρχίας, με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να βρίσκεται σταθερά στα αριστερά του Πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...