Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τους υπαλλήλους του πριν το συνέδριο και τους απολύει μετά

Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης ενημέρωσε σήμερα τους εργαζόμενους στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Ιπποκράτους ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα εξοφληθούν πλήρως για όλα τα δεδουλευμένα τα οποία τους οφείλει το κόμμα εδώ και πολλούς μήνες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαλαγιάννης ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα, το αργότερο Τρίτη οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εργαζομένων θα πιστωθούν με τα οφειλόμενα εδώ και περίπου 14 μήνες καθώς τον τελευταίο χρόνο έχουν πληρωθεί μόνον ο 13ος και 4ος μισθός η μη καταβολή των οποίων επέχουν νομικές συνέπειες με αυτόφωρη διαδικασία. Το δώρο των Χριστουγέννων, μάλιστα, πληρώθηκε μετά από έρανο μεταξύ των βουλευτών και των ευρωβουλευτών του κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι υπάλληλοι είχαν προειδοποιήσει πολλές φορές την ηγεσία του κόμματος ότι «δεν θα επιτρέψουν να γίνει το συνέδριο στην πλάτη τους» υπονοώντας ότι θα σαμποτάρουν τις εργασίες της κορυφαίας κομματικής διαδικασίας στην οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσβλέπει να αποτελέσει την «αναγέννηση της κεντροαριστεράς».

Πριν λίγες ημέρες μάλιστα είχε εκδοθεί ανακοίνωση από μερίδα των υπαλλήλων που καλούσαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ «να πουλήσουν τις βίλες και τα κότερά τους για να τους πληρώσουν».

Προχθές, η τελευταία τους ανακοίνωση αφορούσε την επιβράβευση της Ισπανίδας, μέλους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που είχε κατηγορήσει ενώπιον του Γιώργου Παπανδρέου την ηγεσία της οργάνωσης για πολυτελή βίο που δεν συνάδει με τα σοσιαλιστικά ιδεώδη.

Σε δεινή οικονομική θέση

Το ΠΑΣΟΚ το οποίο βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση εδώ και πολλούς μήνες έχει αναθέσει από κοινού σε στελέχη πέντε οίκων αξιολόγησης (Grand Thorton, KPMG, PWC, Ernst & Young, Delloite & Touche) την πλήρη έρευνα των οικονομικών του κόμματος σε βάθος πολλών ετών προκειμένου να διαπιστώσουν τα αίτια της κατάρρευσης των οικονομικών αλλά και των δυσβάστακτων χρεών και δανείων που έχουν υποθηκεύσει το μέλλον του.

Ερχονται απολύσεις

Πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι ο κ. Σαλαγιάννης έχει ήδη στα χέρια του τα πρώτα συμπεράσματα των ελέγχων. Ενα από τα βασικότερα είναι η αδήριτη ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων που εργάζονται για το ΠΑΣΟΚ με σχέση εξαρτημένης εργασίας προκειμένου να μειωθούν δραστικά τα μηνιαία έξοδα. Αυτό σύμφωνα με τις ελέγκτριες εταιρείες αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση εξυγίανσης των οικονομικών του.

Με βάση την έκθεση το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται να προχωρήσει σε δραστικές περικοπές κάτι που θα σημαίνει την διακοπή της σχέσης εξαρτημένης εργασίας με αρκετές δεκάδες από τους υπαλλήλους του.

Για τον εξορθολογισμό του αριθμού των υπαλλήλων είχε άλλωστε μιλήσει και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος προ αρκετών εβδομάδων επισημαίνοντας μάλιστα -με αφορμή τις δημόσιες καταγγελίες με βαρύτατους χαρακτηρισμούς- ότι «υπάρχει ένα ηθικό ασυμβίβαστο στο να δουλεύεις για το ΠΑΣΟΚ και να μην είσαι ΠΑΣΟΚ» φωτογραφίζοντας έτσι μερίδα των υπαλλήλων που ιδεολογικά έχουν μετακινηθεί προς άλλους κομματικούς σχηματισμούς,κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως τη Δημοκρατική Αριστερά.



Πηγή:  | iefimerida.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...