Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Αν δεν με είχαν ανατρέψει η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική


Την αποτίμηση της τριετής που βρέθηκε στη θέση του πρωθυπουργού ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, την τριετία 1990-1993, επιχειρεί να κάνει το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου και υπογράφεται από συντακτική επιτροπή, με επικεφαλής τον Ιωάννη Παλαιοκρασσά, και το προλογίζει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός όπως αναφέρουν και ΤΑ ΝΕΑ τονίζει ότι «η πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνησή του.

Στην εισαγωγή του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι μετά την πολιτική τού «Τσοβόλα, δώσ' τα όλα», το 1989 η χώρα είχε πτωχεύσει, ενώ προσθέτει πως έλεγε τότε «θα επιχειρήσω να βελτιώσω τη ζωή των Ελλήνων αλλά θα τους ζητούσα περισσότερη δουλειά για να μπορέσουμε να κάνουμε την Ελλάδα ανταγωνιστική. Είχα πει την αλήθεια μερικές φορές μέχρις ωμότητος».

Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά σήμερα ότι τα μέτρα που έλαβε, παρά την αντιδημοτικότητά τους, έριξαν τον πληθωρισμό κάτω του 11% το 1994.

Για την πτώση της κυβέρνησης του υποστηρίζει πως στη ΝΔ, «επικράτησαν οι λαϊκίστικες απόψεις που εξέφραζε η εσωκομματική μου αντιπολίτευση».

Από τα βέλη του δεν ξεφεύγει ούτε ο Κώστας Σημίτης για τη διακυβέρνηση του οποίοι λέει πως μόνο η πρώτη τετραετία Σημίτη είχε μεταρρυθμιστικό όραμα και πολιτικό στόχο, την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ, καταλήγει όμως τελικα «μισή προσπάθεια που έκανε ο Σημίτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...