Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ποιός είναι ο προκλητικός Γιώργος Μέργος που ζητάει να μειωθεί κι άλλο ο κατώτατος μισθός ενώ η κόρη του μαζεύει θέσεις στο Δημόσιο


Υπό επιτήρηση έχει τεθεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος ο οποίος προκάλεσε σάλο με τη δήλωσή του ότι ο κατώτατος μισθός είναι υψηλός και έθεσε δημοσίως θέμα νέας μείωσής του.

Στο Μέγαρο Μαξίμου η δήλωση προκάλεσε νευρικό κλονισμό αλλά και αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό. Με εντολή Πρωθυπουργού τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και το υπουργείο Εργασίας κινήθηκαν άμεσα για να εκτονώσουν το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε με αυτές τις δηλώσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκφράστηκε η άποψη στο πρωθυπουργικό γραφείο να απομακρυνθεί άμεσα ο κ. Μέργος αλλά εκτιμήθηκε ότι μια τέτοια κίνηση θα έδειχνε πανικό από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο Γιάννης Στουρνάρας κινήθηκε πυροσβεστικά λέγοντας ότι «δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού» ενώ και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης «άδειασε» τον κ. Μέργο λέγοντας ότι «ο κατώτατος μισθός στη χώρα μας είναι ήδη χαμηλός και θα διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του προγράμματος».

Ο Γιώργος Μέργος είναι καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και κατά την περίοδο 2004-2007 επί υπουργίας Γιώργου Αλογοσκούφη.

Το 2004 είχε κεντρικό ρόλο στο «φούσκωμα» του ελλείμματος που οδήγησε τη χώρα στην τριετή επιτήρηση. Στο γαλάζιο στρατόπεδο θεωρείτο άνθρωπος ειδικών αποστολών και το 2007 τον επέλεξε ο Κώστας Καραμανλής για τη θέση του διοικητή του ΙΚΑ, μετά τον θάνατο του Γιάννη Βαρθολομαίου.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Γιώργος Μέργος είχε δεχθεί εσωκομματικά πυρά για την ασυνήθιστη διαδρομή της κόρης του στα νομικά τμήματα δημοσίων οργανισμών. Η Βαρβάρα Μέργου, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, μεταπήδησε από την κεντρική Λαχαναγορά στον ΟΛΠ και από εκεί διεκδίκησε νέα πρόσληψη στην προνομιούχο θέση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του «γαλάζιου» προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Γιάννη Αδαμόπουλου, ο οποίος είχε καλέσει τη Βαρβάρα Μέργου σε απολογία για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.



Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...