Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Απάντηση Τατσόπουλου στην εσωκομματική κριτική για ασυλία του Άδωνι

Δεν ψήφισα την άρση ασυλίας Άδωνι παρότι θεωρώ ηθικά απράδεκτη τη δήλωση του για περί «αρχηγού των κουκουλοφόρων» για το πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ

Αυτό ξεκαθάρισε με δήλωσή του ο βουλευτής Π. Τατσόπουλος σε κριτική συντρόφων του από την αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για την άρνηση ψήφου άρσης της κοινοβουλευτικής ασυλίας Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος θεωρεί εξίσου απαράδεκτη και την άρση ασυλίας ενός Βουλευτή για πολιτικό χαρακτηρισμό, έστω κι αν αυτός είναι επιλήψιμος, όπως εξήγησε.

Αναλυτικότερα ο κ. Τατσόπουλος δήλωσε για το θέμα:

«Η βουλευτική ασυλία θεσπίστηκε για έναν και μόνο λόγο: την προστασία της πολιτικής ζωής από την ποινικοποίηση της. Έχω πει και μέσα στη Βουλή πως, δίχως τη βουλευτική ασυλία, θα είναι πανεύκολο να στηθεί μια φάμπρικα αέναων αλληλομηνύσεων, με τον κάθε βουλευτή καθημερινά υπόλογο στα δικαστήρια για οποιονδήποτε χαρακτηρισμό απευθύνει στους πολιτικούς του αντιπάλους -κυριολεκτικό η μεταφορικό, εμπρηστικό η μετριοπαθή (θα εναπόκειται στη δικαιοδοσία του ποινικού δικαστηρίου να κρίνει). Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, με τη σειρά της, θα οδηγούσε στην πλήρη παράλυση της. Τη μετατροπή του βουλευτή σ” ένα πολιτικά λοβοτομημένο ανθρωπάκι.

Η ψηφοφορία, κατά τη διαδικασία άρσης η διατήρησης της βουλευτικής ασυλίας, είναι φανερή. Στο ψηφοδέλτιό αναγράφεται το όνομα σου. Με αυτόν τον τρόπο, ο νομοθέτης θέλει να σου υπενθυμίσει ότι, εκτός από κομματική ευθύνη, έχεις και προσωπική. Είναι προφανές ότι θεωρώ τον χαρακτηρισμό του Αδωνι Γεωργιάδη για τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ ως «αρχηγό των κουκουλοφόρων» πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο -εξίσου όμως απαράδεκτη, θα μου επιτρέψουν οι σύντροφοι μου, να θεωρώ και την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για έναν πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο χαρακτηρισμό. Όπως δεν διανοήθηκα ποτέ να υποβάλλω μήνυση για οποιονδήποτε χαρακτηρισμό εναντίον μου από πολιτικούς μου αντιπάλους, έτσι και θεώρησα αυτονόητο να ψηφίσω σήμερα εναντίον της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Γεωργιάδη. Με παρηγορεί το γεγονός ότι δεν ήμουν ο μόνος από τους πολιτικούς του αντιπάλους που σκέφτηκε με αυτόν τον τρόπο».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...