Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Πάγκαλος: «Οσοι έγλειφαν το ΠΑΣΟΚ, τώρα το ξεσκίζουν»


Στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, επισημαίνοντας πως δεν είναι το μόνο κόμμα με πρόβλημα. Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να καταργηθεί η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων και να υπάρχει αυστηρά ιδιωτική οικονομική στήριξη από φυσικά πρόσωπα.

«Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να είναι βορά των "παλιόσκυλων" που γυρνάνε και κατασπαράσσουν τα "πτώματα" στους δρόμους», είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», ενώ πρόσθεσε ότι «όσοι "έγλειφαν" το ΠΑΣΟΚ έχουν βγει τώρα στα κανάλια και στις εφημερίδες και το "ξεσκίζουν"». Όταν ρωτήθηκε για να διευκρινίσει ποιους χαρακτηρίζει ως "παλιόσκυλα" ο κ. Πάγκαλος απάντησε πως "είναι διάφοροι". Ακόμη επεσήμανε πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το μόνο κόμμα με πρόβλημα και τόνισε ότι «για να αντιμετωπιστεί αυτή η ασθένεια πρέπει να πάρει απόφαση η Βουλή που να λέει ότι τα οικονομικά των όλων των κομμάτων είναι ανοιχτά στη δικαιοσύνη».

Παράλληλα ο πρώην αντιπρόεδρος κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι αρνείται το νόμο και πρόσθεσε «είναι εξοργιστικό να μην αποκαλύπτει τα οικονομικά του». Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Περισσού και ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Γκιόκας με παρέμβασή του απάντησε πως το ΚΚΕ κάθε χρόνο δημοσιεύει τους ισολογισμούς του, τα στοιχεία της κρατικής χρηματοδότησης αλλά και τις ενισχύσεις μελών και φίλων του κόμματος. Ακόμη ο κ. Γκιόκας επεσήμανε πως αυτό που δεν θα δώσουν είναι οι λίστες με ονόματα φίλων που καταβάλουν συνδρομή, οι οποίοι μπορεί να μην είναι καν ψηφοφόροι.

Σχετικά με την χρηματοδότηση των κομμάτων, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε το αμερικανικό αντίστοιχο σύστημα ως το καλύτερο και ζήτησε «να καταργηθεί η κρατική χρηματοδότηση και να υπάρχει αυστηρά ιδιωτική χρηματοδότηση από φυσικά πρόσωπα, αλλά με κάποιο όριο».

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη μεταφορά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ από την Ιπποκράτους στη Χαριλάου Τρικούπη ο Θεόδωρος Πάγκαλος απάντησε: «Μια χαρά είναι στη Χαριλάου Τρικούπη. Είναι και κοντά στα Εξάρχεια που εμένα πάντα μου άρεσαν. Όποτε με αφήνουν οι επαναστάτες της αριστεράς περνάω από κει».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...