Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Συνεχίζει ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος την «επίθεση φιλίας» προς τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνει άνοιγμα στην Αριστερά


Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος υποδέχεται τον Αλέξη Τσίπρα στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ 
Παρά τις διαφορές, με τον ΣΥΡΙΖΑ συγκλίνουμε σε αρκετά και μπορούμε να συγκλίνουμε σε περισσότερα, λέει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, συνεχίζοντας το άνοιγμα προς την Αριστερά που εγκαινίασε στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

«Σε πολλά πράγματι αποκλίνουμε [...] Αλλά δεν θεωρώ ότι οι διαφορές αυτές είναι τέτοιες ώστε να καθιστούν άγονο το διάλογο μεταξύ μας. Συγκλίνουμε άλλωστε σε επιδιώξεις που δεν είναι αγεφύρωτες» δηλώνει ο κ. Δασκαλόπουλος στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, τονίζοντας ότι «τα χαρακώματα σε μία ανοιχτή κοινωνία είναι αναχρονισμός».

«Ορισμένοι έχουν την τάση να εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το ΣΥΡΙΖΑ του 27% σαν τον ΣΥΡΙΖΑ του 4%. Για μένα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση και ο δεύτερος κεντρικός πυλώνας του πολιτικού μας συστήματος, μετά το εκλογικό φυλλορρόημα του ΠΑΣΟΚ. Παράλογο θα ήταν να απόφευγα το διάλογο μαζί του» προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Διχόνοια στο ΣΕΒ

Όπως σημειώνει το Βήμα της Κυριακής, η πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, αλλά και όσα συνέβησαν στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο, προκάλεσαν έκπληξη αλλά και εκνευρισμό σε πολλά μέλη του ΣΕΒ.

Πηγές του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ, έλεγαν στο Βήμα ότι «το Μέγαρο Μαξίμου είναι πολύ ενοχλημένο και είναι πολύ δικαιολογημένη η αντίδρασή του».

Οι ίδιοι παράγοντες σημείωναν χαρακτηριστικά ότι «ευτυχώς που ο χρόνος που απομένει είναι ο τελευταίος της θητείας του και δεν επιθυμεί ούτε εκείνος, αλλά ούτε και εμείς, την ανανέωσή της. Ως εκ τούτου θα αναγκαστούμε να συγκατοικήσουμε ως το 2014». Πρόσθεταν δε πως «ο κ. Δασκαλόπουλος δεν εκφράζει την πλειονότητα τρων μελών του ΣΕΒ».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...