Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Κανέλλη για Παπανδρέου: «Και τον Αλ Καπόνε για φοροδιαφυγή τον έπιασαν»


Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν δηλώσεις της Λιάνας Καννέλη στον κυριακάτικο Τύπο, η οποία σχολιάζοντας το θέμα που έχει ανακύψει με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, έφθασε να παραλληλίσει την εμπλοκή στην υπόθεση του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την περίπτωση του διαβόητου Αλ Καπόνε. 

Σε συνέντευξή της στη Real News, η βουλευτής του ΚΚΕ ρωτήθηκε αν εκτιμά ότι η υπόθεση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ σημαίνει και το πολιτικό τέλος του Γιώργου Παπανδρέου. «Τον Αλ Καπόνε τον έπιασαν όχι για τους φόνους, αλλά για τα λογιστικά βιβλία. Οι ίδιοι καπιταλιστές που τον χρησιμοποιούσαν για να δίνει συσσίτια σε φτωχούς εργάτες τον καιρό της ύφεσης, μήπως ξεφύγουν και γίνουν κομμουνιστές, τον φυλάκισαν...» απάντησε η Λιάνα Κανέλλη.

Η ίδια, σε άλλο σημείο της συνέντευξης χαρακτήρισε την Αλέκα Παπαρήγα την «πιο έντιμη και πιο γενναία πολιτικό» που έχει γνωρίσει. «Με έπεισε χωρίς κανέναν κόπο, με μόνη την ύπαρξη της πως όχι απλά χωράνε τέτοιοι στην πολιτική, αλλά γίνονται και μέτρο και πήχης συνέπειας λόγων και έργων» είπε η Λιάνα Κανέλλη.

Η βουλευτής του ΚΚΕ προειδοποίησε επίσης ότι το νομοσχέδιο για τον ρατσισμό «δεν έχει στόχο τους ναζί αλλά το ίδιο το κομμουνιστικό κόμμα».

«Η αλλαγή βάρδιας στο ΚΚΕ προσφέρεται επικοινωνιακά για σκλήρυνση του αντικομμουνισμού. Θα έρθει και το νομοσχέδιο τάχα μου για τους ναζί και τότε θα φανεί πως η θεωρία των δύο άκρων στόχο έχει τους κόκκινους και κανέναν άλλο. Το έζησα στο Συμβούλιο της Ευρώπης με το Αντικομμουνιστικό Μανιφέστο από το 2007. Δώσαμε λυσσαλέα μάχη. Δεν πέρασε ως θέση. Αλλά τα μαύρα σκυλιά δεν το βάζουν κάτω» δήλωσε χαρακτηριστικά η Λιάνα Κανέλλη .

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...