Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Μεϊμαράκης: «Θα βγάζω έξω όποιον βουλευτή δεν παραδίδει το όπλο του»


Εντολή να μην επιτραπεί η είσοδος σε κανένα βουλευτή, που δεν πειθαρχεί στα νέα μέτρα για τον έλεγχο της οπλοφορίας, έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής, λίγο πριν από την Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία συζητά εκ νέου το θέμα απαγόρευσης οπλοφορίας των βουλευτών, ανέφερε: «Έχω δώσει σαφέστατη εντολή προς τους αστυνομικούς, κι όποιος βουλευτής δεν πειθαρχεί στα μέτρα ελέγχου, όταν χτυπήσει το ειδικό μηχάνημα, τότε δεν θα του επιτρέψουν να μπει στη Βουλή».

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων τι θα γίνει αν ο βουλευτής αρνηθεί να παραδώσει το όπλο και επιχειρήσει να μπει στη Βουλή ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Τότε λέω στους βουλευτές να μην τολμήσουν να μπουν στη Βουλή, γιατί θα κατέβω εγώ ο ίδιος στην πύλη και θα τον βγάλω έξω. Θα τον ξεφωνίζω δίνοντας μάλιστα το όνομά του στη δημοσιότητα».

Ο κ. Μεϊμαράκης διευκρίνισε, επίσης, ότι η μαγνητική πύλη εισόδου της Βουλής θα μεταφερθεί προς τα έξω, πριν από την είσοδο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται ότι «πετάει το μπαλάκι» σε ό,τι αφορά την αλλαγή του κανονισμού.

«Ούτε μπαλάκι πετάω, ούτε τίποτα. Έγινε μια αόριστη καταγγελία και αμέσως πήρα τα μέτρα που έπρεπε. Ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ποιοι οπλοφορούν στη Βουλή. Ορίζει και τις εξαιρέσεις. Από 'κεί και πέρα, οι δικές μου εντολές είναι πειθαρχικές και διοικητικές» ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε ότι η βασική εισήγηση που υπάρχει είναι ο κάθε βουλευτής να έχει μια συγκεκριμένη κάρτα-ταυτότητα που θα είναι για όλες τις χρήσεις, και για την είσοδό του και για τις ψηφοφορίες, όπως γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...