Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ

Σημαντική ικανοποίηση επεφύλασσε η πρώτη συνάντηση του Νίκου Νικολόπουλου, ως Γενικού Γραμματέα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, σήμερα το μεσημέρι, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο κ. Νικολόπουλος, που επισκέφθηκε τον προκαθήμενο της Ελληνικής Εκκλησίας προκειμένου να τον ενημερώσει για τη δημιουργία και τους στόχους του ΧΡΙ.Κ.Ε., πληροφορήθηκε από τον κ. Ιερώνυμο πως μόλις σήμερα κοινοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή, πρόγραμμα που είχε εκπονηθεί από τον κ. Νικολόπουλο όταν ήταν υφυπουργός Εργασίας, βάσει του οποίου εγκρίνονται θέσεις εργασίας, προκειμένου να καταστεί δυνατή η λειτουργία μεγάλου φιλανθρωπικού ιδρύματος της Αποστολικής Διακονίας για την ανακούφιση οικονομικά αδύναμων και απόρων πολιτών.

«Να λοιπόν που κανένας κόπος δεν πάει χαμένος…» σχολίασε ο κ. Νικολόπουλος, που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την συγκεκριμένη εξέλιξη, προσθέτοντας πως και στο μέλλον, ο ίδιος αλλά και συνολικά το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα θα βρίσκονται στο πλευρό της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Μητροπόλεών της, με δύο βασικούς στόχους: Ο πρώτος θα είναι η μέγιστη δυνατή εξωστρέφεια της Εκκλησίας και η προσπάθεια αυτόνομης άντλησης πόρων από την Ε.Ε. που θα χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, κατά τον τρόπο που και η Καθολική Εκκλησία έχει επιτύχει. Και ο δεύτερος είναι, η διαρκής προσπάθεια ενίσχυσης του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας, η οποία είναι ο φορέας με την μεγαλύτερη και την καλύτερη δομική οργάνωση στην χώρα για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Μάλιστα, προς τις συγκεκριμένες κατευθύνσεις, έχει ήδη συγκροτηθεί και εργάζεται μία επιτροπή, στα πλαίσια του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Νικολόπουλο για τα αποτελέσματα των προσπαθειών που είχε καταβάλλει ως υφυπουργός Εργασίας και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα του προσπάθεια, ο Γενικός Γραμματέας του ΧΡΙ.Κ.Ε. δήλωσε:

«Θεώρησα καθήκον μου να επισκεφθώ τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και να τον ενημερώσω για τη νέα πολιτική προσπάθεια των Χριστιανοδημοκρατών, ζητώντας την ευλογία του, καθώς πεποίθησή μας είναι πως κράτος και εκκλησία στην Ελλάδα, ναι μεν αποτελούν δύο ξεχωριστές και αυτόνομες οντότητες, οι οποίες όμως αλληλοσυμπληρώνονται και μόνο όταν λειτουργούν αλληλένδετα, δημιουργούν συνθήκες ελπίδας και προκοπής για τον ελληνικό λαό. Ελλάδα και Ορθοδοξία είναι δύο έννοιες παράλληλες και ακατάλυτες!

Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, η Ελληνική Εκκλησία είναι η μεγάλη μάνα που αγκαλιάζει και προστατεύει τόσους πολίτες, όσους κανένα κράτος και κανένα υπουργείο δεν μπορεί να γνωρίσει ποτέ και να προφυλάξει. Το έργο της λοιπόν, μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις και διαμάχες, πρέπει να στηριχτεί από όλους τους δημοκράτες πολίτες, που πιστεύουν στην αλληλεγγύη. Σε αυτό το πλαίσιο, είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω χρήσιμες απόψεις με τον Μακαριότατο και να δεχθώ πολύτιμες συμβουλές.

Παράλληλα, τον ενημέρωσα για την Επιτροπή που έχει ήδη συσταθεί στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και η οποία θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, σε συνεργασία με όλες τις Μητροπόλεις για να ενισχύσει την «ομπρέλα» προστασίας των αδυνάμων και των φτωχών. Η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, θα καταγράψει τις υφιστάμενες δράσεις των υπουργείων και θα παρουσιάσει νέες προτάσεις για τη στήριξη κοινωνικών ομάδων όπως οι άνεργοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι πολύτεκνοι, τα άτομα με αναπηρίες, οι μετανάστες, κλπ. Επίσης, θα καταγράψει τις αδυναμίες συνεργασίας των διαφόρων υπηρεσιών και θα προτείνει νέο μοντέλο ενίσχυσης της κοινωνικής προστασίας στην Ελλάδα, καθώς μετά από 3,5 χρόνια βαθιάς κρίσης, μάλλον πρέπει να αποκτήσει ουσιαστική οντότητα και ολότητα. Ακόμα, θα αναδείξει το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και θα προσπαθήσει να το ενισχύσει, με την αξιοποίηση πηγών χρηματοδότησης από την Ε.Ε.».

Καταλήγοντας, ο κ. Νικολόπουλος, τόνισε: «Όπως έλεγα από παλιά, κανένας πολιτικός, κανένα κόμμα και κανένα υπουργείο δεν μπορούν να φτάσουν σε κάθε γειτονιά, να μάθουν τις ανάγκες της κάθε περιοχής ή και της κάθε οικογένειας. Αυτό μόνο οι ενορίες μπορούν να το ξέρουν και οι έντιμοι και αγωνιστές ρασοφόροι μας. Πάνω στις ενορίες πρέπει να στηριχτούμε ως κράτος για να γίνουμε αποτελεσματικοί και ουσιαστικοί, κόβοντας σύριζα την γραφειοκρατία και την παραπληροφόρηση».

Να σημειωθεί τέλος, ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο κ.κ. Ιερώνυμος πληροφόρησε τον κ. Νικολόπουλο για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στην Αμερική, όπου ο προκαθήμενος της Ελληνικής Εκκλησίας έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και μεγάλη αγάπη από τους ομογενείς. «Υπάρχει μία ακόμα Ελλάδα εκεί έξω και δυστυχώς μέχρι και σήμερα, ούτε το έχουμε καταλάβει, ούτε το έχουμε αξιοποιήσει όπως θα έπρεπε…» σχολίασε ο κ. Νικολόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...