Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Μ. Σταθόπουλος: Το κακούργημα των προφυλακισθέντων επισύρει ισόβια!

Την εκτίμηση ότι οι προφυλακισθέντες εμπλέκονται σε κακούργημα που επισύρει ακόμα και ισόβια εξέφρασε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αθήνας Μιχάλης Σταθόπουλος.

«Η δολοφονία Φύσσα επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Όσοι προφυλακίζονται, Μιχαλολιάκος, Λαγός, Πατέλης, εμπλέκονται σε κακούργημα που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης» επισήμανε σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Σταθόπουλος.

«Οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος μπορεί να αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, και περιοριστικοί όροι επιβάλλονται όταν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ένοχης, δεν δικαιολογείται καθόλου η θριαμβολογία του δικηγόρου του Κασιδιάρη» υπογράμμισε ο καθηγητής.

Ο κ. Σταθόπουλος διευκρίνισε ότι σύμφωνα με το νόμο, υπάρχει σαφής διαφοροποίηση κακουργημάτων που τιμωρούνται έως 10 χρόνια, και αυτων που τιμωρούνται με ποινές πάνω απο 10 χρόνια. «Μόνο η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, χωρίς τέλεση πράξης, τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 χρόνια» σχολίασε.

Ο πρώην υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθούν νέα στοιχεία που θα ενισχύσουν τις κατηγορίες κατά των Κασιδιάρη, Μίχο και Παναγιώταρο.

«Και τα περιστατικά στο Μελιγαλά, στη Ραφήνα κλπ. όλα αυτά είναι αξιόποινες πράξεις και πρέπει να διωχθούν ποινικά» σημείωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...