Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Διάλεξη για τη χρεοκοπία από το Γιώργο με είσοδο 400 δολάρια

Συνεχίζει το μαραθώνιο των διαλέξεων ο πρώην πρωθυπουργός με αμοιβή 40.000 δολάρια για κάθε του ομιλία

Στην αρχή της περασμένης βδομάδας κόντεψε να τρελάνει τους δημοσιογράφους του Bloomberg λέγοντας στον «αέρα» του αμερικανικού δημοσιογραφικού δικτύου ότι η καλύτερη λύση στο δημοσιονομικό χάος που έχει δημιουργηθεί είναι να δοθεί φωνή στους Αμερικάνους πολίτες προτείνοντας μάλιστα δημοψήφισμα!

Ο δημοσιογράφος που έπαιρνε τη συνέντευξη από τον πρώην πρωθυπουργό ξέσπασε σε γέλια λέγοντας «θα μας τρελάνετε, κύριε πρωθυπουργέ!» συμπληρώνοντας ότι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν οι ΗΠΑ ήταν ένα δημοψήφισμα.

Η απευθείας σύνδεση με Βαλτιμόρη καθώς εκεί βρισκόταν ο κ. Παπανδρέου δεν ήταν τυχαία. Είχε προσκληθεί από το Πανεπιστήμιο Στίβενσον προκειμένου να είναι ένας από τους βασικούς ομιλητές στην καθιερωμένη  εκδήλωση “ Baltimore Speakers Series”. Επρόκειτο για μια σειρά από επτά διαφορετικές διαλέξεις που πραγματοποιούνται στο Joseph Meyerhoff Βαλτιμόρης Symphony Hall από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εκδήλωσης σε αυτή τη σειρά «συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές που προσφέρουν κοινό μοναδικές εμπειρίες και τις προοπτικές τους για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων - από τις παγκόσμιες υποθέσεις και την πολιτική, την ιστορία και το περιβάλλον μέχρι τις επιχειρήσεις την οικονομία και τις τέχνες». Και φυσικά, όπως συμβαίνει σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις, τίποτα δεν είναι τσάμπα. Αντιθέτως, κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη του για να ακούσει τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας να μιλάει γιατί άλλο πέρα από την δική του εμπειρία στο τιμόνι της χώρας και την αντιμετώπιση της κρίσης μέσα από τη δική του ξεχωριστή οπτική πλευρά.

Τα εισιτήρια εισόδου λοιπόν ξεκινούσαν από 265 δολάρια το ένα και έφταναν μέχρι και το ποσό των  395 δολαρίων! Είναι επίσης γνωστό ότι οι βασικοί ομιλητές αυτών των συνεδρίων πληρώνονται για να συμμετάσχουν και μάλιστα αδρά. Το ΘΕΜΑ ήταν αυτό που είχε αποκαλύψει ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου λαμβάνει για κάθε ομιλία του ως αμοιβή το ποσό των 40.000 δολαρίων. Τόσο τον κοστολογεί το γραφείο Harrys Walker που τον εκπροσωπεί όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Το σίγουρο είναι ότι από δω και στο εξής ο πρόεδρος της Βουλής θα εκφωνεί αρκετές φορές ενώπιον των υπόλοιπων βουλευτών το αίτημα του πρώην πρωθυπουργού «για ολιγοήμερη άδεια στο εξωτερικό». Τα ταξίδια του ανά τον κόσμο έχουν μόλις αρχίσει…


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...