Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Μητσοτάκης:"Η Διαύγεια είναι ίσως το μόνο σωστό πράγμα που έκανε ο κ. Παπανδρέου"

"Η Διαύγεια είναι ίσως το μόνο σωστό πράγμα που έκανε ο κ. Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός" σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
"Είχε άλλη μία καλή ιδέα, το "opengov", το οποίο όμως φρόντισε ο ίδιος να το απαξιώσει πλήρως στην πορεία διορίζοντας κολλητούς και φίλους" συμπλήρωσε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο Star.

Με τη δήλωση αυτή, εξέφρασε την αντίθεση του σχετικά με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο πρώην πρωθυπουργός.

Τόσο ο Γ. Παπανδρέου, όσο και συνολικά το συμπολιτευόμενο ΠΑΣΟΚ, αντέδρασαν έντονα στο ενδεχόμενο ουσιαστικής κατάργησης της "Διαύγειας". Μάλιστα η Χαριλάου Τρικούπη με ανακοίνωσή της αφήνει να εννοηθεί πως θα θέσει βέτο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε και αρνήθηκε κατηγορηματικά πως υπάρχει ενδεχόμενη κατάργηση της Διαύγειας, ενώ τόνισε με έμφαση πως δεν τίθεται σε καμία περίπτωση τέτοιο ζήτημα: "Ειδικά στα ζητήματα διαφάνειας δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου", ανέφερε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως το συγκεκριμένο άρθρο (20) θα επαναδιατυπωθεί, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή παρερμηνεία.

Για κυβερνητική αναδίπλωση μπροστά στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, έκαναν λόγο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ. Ο κύριος Μητσοτάκης πάντως επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ψηφίσει την καθιέρωση της "Διαύγειας".

Ο υπουργός δεν εξήγησε ωστόσο γιατί δόθηκε χρόνος μόλις δυο ημερών για να γίνει διαβούλευση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου κι αρκέστηκε να πει πως με απόφασή του δόθηκε παράταση ως τις 9 Οκτωβρίου.

Ήδη, στο site έχουν γίνει εκατοντάδες σχόλια από πολίτες και μόνο για το επίμαχο άρθρο 20 οι παρατηρήσεις είναι ήδη περίπου 100.


O Μητσοτάκης για τoν Παπανδρέου by stefanelonikitelo
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...