Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ποια είναι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου που έτρωγε γουρουνοπούλα με τον Κώστα Σκανδαλίδη στη Φιλοθέη

Εχει ύψος 1.90, είναι παντρεμένη με τον γιό του εκδότη Παπαζήση, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στη Β΄Θεσσαλονίκης τέσσερις μήνες και κάνει «νάζια» στον Φώτη Κουβέλη. Τη μια ψηφίζει όπως ορίζει η «γραμμή» του κόμματος, την άλλη το σκέφτεται.

Μαζί με άλλους παλαιο-πασόκους και τον διαγραφέντα Κώστα Σκανδαλίδη εθεάθη πρόσφατα σε γνωστό στέκι της Φιλοθέης να τρώει γουρουνοπούλα. Διοργανωτής του δείπνου, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ εκεί ήταν ο διαγραφείς από το ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Παπαχρήστος, δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Αμοιρίδης και η Κατερίνα Μάρκου, ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, καθώς και αρκετοί δημοσιογράφοι.

Το δείπνο χαρακτηρίστηκε «λουκούλλειο» γιατί το μενού, εκτός από τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του, περιλάμβανε και μία έξοχη, καλοψημένη γουρουνοπούλα.

Τι δουλειά έχει μια βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ με τον Σκανδαλίδη σε εποχή διαγραφών και Μνημονίου;

Τελικά, μήπως το πρόβλημα στην ευρύτερη Αριστερά σήμερα το δημιουργούν αποκλειστικά οι ΠΑΣΟΚοι, οι οποίοι είτε στο κόμμα τους έχουν εκλεγεί είτε σε άλλα κόμματα βγήκαν βουλευτές, προκαλούν φαινόμενα διάλυσης και πολιτικές αναταράξεις με μόνο άγχος να επιβιώσουν πολιτικά;

Ποια είναι η Κατερίνα Μάρκου

Η Κατερίνα Μάρκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιβολάκι Λαγκαδά όπου και τελείωσε το λύκειο της πόλης. Είναι κόρη του Δημοσθένη και της Αντιγόνης Μάρκου των οποίων η κύρια ασχολία ήταν και συνεχίζει να είναι η αγροτική παραγωγή.

Είναι απόφοιτος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου με ειδίκευση την Ευρωπαϊκή Ιστορία και τον Πολιτισμό. Μετεκπαιδεύτηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου και έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα από το τμήμα Ιστορίας και Πολιτικών Επιστημών με ειδικότητα στην Οθωμανική Ιστορία. Μιλάει αγγλικά και ιταλικά.

Παράλληλα με τις σπουδές της η Κατερίνα Μάρκου εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα από 19 ετών, στο χώρο του εμπορίου, της διαφήμισης και του φαρμάκου. Σήμερα εργάζεται στην εταιρεία ΕΞΕΛΙΞΗΣ Α.Ε και ειδικότερα ασχολείται με τους τομείς της διαφήμισης και προώθησης ιατρικών προϊόντων.
Είναι παντρεμένη με τον εκδότη Αλέξανδρο Παπαζήση.

ΠΑΣΟΚογενής προέλευση

Η Μάρκου προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και αρχικά είχε συνεργαστεί με την οργάνωση «Ελεύθεροι Πολίτες» του Βασίλη Οικονόμου.

Ο Οικονόμου είχε στήσει αυτή την πολιτική οργάνωση όταν πήρε «διαζύγιο» από το «Άρμα Πολιτών» και τον Γιάννη Δημαρά και τελικά συνεργάστηκε εκλογικά με τη ΔΗΜΑΡ και, μάλιστα, κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής, ενώ έχει αναλάβει και καθήκοντα «σκιώδους υπουργού» Άμυνας του κόμματος Κουβέλη.

Περίμενε, λοιπόν, ο κ. Οικονόμου μερικούς μήνες, είδε ότι η πολιτική «χημεία» του ταιριάζει με τον Φώτη Κουβέλη και, έτσι, ανακοινώθηκε και επισήμως η προσχώρηση των «Ελεύθερων Πολιτών» στη ΔΗΜΑΡ. Αλλά ο Βασίλης Οικονόμου δεν πήγε μόνος του: ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 101 -κυρίως ΠΑΣΟΚογενή- στελέχη των «Ελεύθερων Πολιτών» υπέγραψαν το σχετικό κείμενο της προσχώρησης και, πλέον, όλοι μαζί, με μπροστάρη τον βουλευτή Αττικής, διεκδίκησαν και θέσεις στα όργανα, στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.

Η εν λόγω κίνηση δεν ανέδειξε τελικά ως βουλευτή μόνο τον κ. Οικονόμου, αλλά και την Κατερίνα Μάρκου, που εξελέγη στη Β' Θεσσαλονίκης, έπειτα από πρόταση του επικεφαλής των «Ελεύθερων Πολιτών». Η συγκεκριμένη βουλευτίνα, λοιπόν, είναι η μόνη προερχόμενη από την κίνηση Οικονόμου, η οποία δεν υπέγραψε το κείμενο των 101 στελεχών για προσχώρηση στη ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή, υποστήριξε ότι η απουσία της υπογραφής της δε σημαίνει κάτι, αλλά... περίμενε να της το ζητήσει ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης!

Δεν ήξερε τι να ψηφίσει

Στο Μνημόνιο την περασμένη Τετάρτη η Κατερίνα Μάρκου ψήφισε «παρών», όπως έλεγε η κομματική γραμμή της ΔΗΜΑΡ. Στον προϋπολογισμό, όμως, δεν ήξερε τι να ψηφίσει παρότι ήταν εισηγήτρια!

Στο Βήμα την περασμένη Κυριακή η Μάρκου δήλωσε προβληματισμένη για το τι θα πράξει τελικά. «Να φανταστείτε ότι το Σάββατο είμαι εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή σχετικά με την υγεία στον προϋπολογισμό, αλλά δεν έχω ακόμη αποφασίσει το στάση θα κρατήσω κατά τη διαδικασία ψήφισης. Την αποχή την απορρίπτω ως επιλογή. Θα ψηφίσω ή «παρών» ή «ναι» δήλωσε η παρ'ολίγον «αντάρτισσα» του Φώτη Κουβέλη. Καλό κουράγιο στη ΔΗΜΑΡ!

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...