Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

«Τα 'κουσε» η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το μπάχαλο στη Βουλή

Την Ζωή Κωνσταντοπούλου επικρίνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης γιατί με το μπάχαλο που δημιούργησε στην ολομέλεια της Βουλής που συζητάει τα μέτρα έδωσε τελικά την ευκαιρία στην κυβέρνηση να κάνει επίδειξη δύναμης.

Νωρίτερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τέθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτημα αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου, έλαβε το λόγο και αφού ξιφούλκησε επί ώρα εναντίον του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, επί της ουσίας και επί της διαδικασίας, ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία.

Οι περισσότεροι βουλευτές απουσίαζαν εκείνη την ώρα από την αίθουσα της ολομέλειας και χρειάστηκε να διακοπεί η συνεδρίαση για μια ώρα ώσπου να συγκεντρωθούν. Ακόμη και ο πρωθυπουργός έφθασε ασθμαίνων στο κοινοβούλιο προκειμένου να ψηφίσει στην ονομαστική.

Οταν έγινε προφανές ότι η ονομαστική θα διεξαγόταν προς όφελος της συγκεβέρνησης (η οποία έχει την δεδηλωμένη, την πλειοψηφία δηλ. των βουλευτών) τότε έλαβε το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας και προκειμένου να καλύψει την Ζωή Κωνσταντοπούλου απέσυρε την πρότασή του για ονομαστική.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο και εξαπολύθηκαν καταγγελίες από παντού. Ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας από τα έδρανα της ΝΔ κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ήθελε να κάνει εκτροπή του κοινοβουλίου ζητώντας να γίνει ψηφοφορία δια εγέρσεως αφού έλειπαν οι βουλευτές.

Τελικά η ονομαστική διεξήχθη και στα πηγαδάκια που ακολούθησαν μεταξύ των βουλευτών πολλοί επέκριναν την Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι θέλοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις έδωσε τελικά την ευκαιρία στην συμπολίτευση να κάνει επίδειξη δύναμης και να κερδίσει την ονομαστική ψηφοφορία.

Πηγή iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...