Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ο Αλαβάνος αποδόμησε τον Τσίπρα

Ο πολιτικός λόγος του Αλέκου Αλαβάνου δεν υπήρξε ποτέ συνηθισμένος, αναμενόμενος, κουραστικός. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ξεκίνησε την πολιτική διαδρομή του από το ΚΚΕ, για να φτάσει στην περισσότερο… ζωηρή έκφραση της Αριστεράς, αφού πρώτα πέρασε και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν ανήκει στην κατηγορία των “στρογγυλών” πολιτικών. Δηλαδή, εκείνων που… ευδοκίμησαν στην Ελλάδα της Γενιάς του Πολυτεχνείου, στηριζόμενοι σε λόγια βιτρίνας αντί για πράξεις ουσίας.

Ο Αλέκος Αλαβάνος βρίσκεται σήμερα εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Στο περιθώριο μιας Αριστεράς μπολιασμένης με επαρκείς… δόσεις από ΠΑΣΟΚ, ώστε να είναι σε θέση να διεκδικεί την εξουσία στις επόμενες εκλογές. Πολλοί λένε ότι λείπει. Άλλοι, ότι υπό την ηγεσία του ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ήδη ρίξει την κυβέρνηση. Ενώ δεν λείπουν και εκείνοι οι οποίοι του… χρεώνουν την προώθηση του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος, όταν όλοι τον απέτρεπαν από μια τέτοια επιλογή. Δεν τους άκουσε…

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή”, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, ο Αλέκος Αλαβάνος θύμισε για ποιον λόγο παραμένει πολιτικός πολλαπλασιαστής ιδεών και ρευμάτων. Αποδόμησε πλήρως τον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι το επιχείρημα κατάργησης του Μνημονίου με παράλληλη παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη είναι προχωρημένα ανεδαφικό.

Εστίασε στο γεγονός ότι με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ τον χωρίζει χάος, στο σκέλος των ιδεών και των προγραμματικών προτεραιοτήτων. Θύμισε με νόημα ότι στα χρόνια της δικής του ηγεσίας στην Κουμουνδούρου, ο Φώτης Κουβέλης ήταν ο πιο στενός πολιτικός συνεργάτης του. Παραδέχτηκε ότι υπάρχει η προοπτική διακυβέρνησης για τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ωστόσο ότι και σήμερα η Αριστερά εκπροσωπείται στην εξουσία.

Ενώ, έστρεψε τα βέλη του και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας ότι η σημερινή Ευρώπη βρίσκεται σε σύγχυση. Και όλοι περιμένουν… τις γερμανικές εκλογές, ώστε να δρομολογηθούν οι αναγκαίες λύσεις, οι οποίες έχουν ήδη καθυστερήσει.
ysterografa.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...