Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Βολές Σγουρού για την παραίτηση Μηταράκη

Την αντίθεσή του με την παραίτηση περιεφερειακών συμβούλων που έχουν εκλεγεί από το λαό για πλήρη θητεία, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός. Αφορμή υπήρξε η παραίτησή του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων και Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης «Αττική Νέα Προοπτική» κ. Νότη Μηταράκη, ο οποίος επικαλέσθηκε αυξημένες υποχρεώσεις, λόγω της ανάληψης των νέων του καθηκόντων.


Τη θέση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αναλαμβάνει η Περιφερειακή Σύμβουλος, Νότιου Τομέα, του συνδυασμού «Αττική - Νέα Προοπτική», κυρία Ειρήνη (Ρένα) Βασιλάκη, η ορκωμοσία της οποίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 και ώρα 14:00 στα γραφεία της Περιφέρειας.

«Κατά τη διάρκεια του ενάμιση χρόνου από τις περιφερειακές εκλογές έχουν παραιτηθεί αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων», δήλωσε ο κ. Σγουρός, «ο καθένας για τους δικούς του λόγους, τους οποίους και σέβομαι απόλυτα. Όταν, όμως, απευθυνόμαστε στο λαό, πρέπει και να τιμάμε την ψήφο του. Τα μικρά κρίνουν τα μεγάλα».

«Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια να μεταπείσω τον κύριο Μηταράκη και τα άλλα μέλη που παραιτήθηκαν, αλλά στάθηκε αδύνατο», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής.«Σέβομαι τις αποφάσεις του καθενός, κυρίως όταν αυτές αφορούν καθήκοντα και υποχρεώσεις σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης, υπενθυμίζω, όμως, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, που αποτελείται από 10 παρατάξεις, δεν διαδραματίζει ρόλο διακοσμητικό, αλλά ουσιαστικό. Οι αποφάσεις του αφορούν 66 Δήμους της Αττικής και αγγίζουν 5 εκατομμύρια πολίτες, με μικρά και μεγάλα προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...