Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ετοιμο για... ξεκοκκάλισμα στο iPad το «Ολοι μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου

Τις τελευταίες γραμμές του βιβλίου του «Ολοι μαζί τα φάγαμε» γράφει αυτές τις ημέρες ο Θεόδωρος Πάγκαλος πριν το παραδώσει για διορθώσεις και δοθεί στην κυκλοφορία. Το βιβλίο, που αναμένεται να γίνει best seller ο, θα κυκλοφορήσει σε μορφή e-book από την Apple, σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.

Στο βιβλίο του ο Θεόδωρος Πάγκαλος θα κάνει μια οικονομική θεώρηση της οικονομικής πραγματικότητας στην Ελλάδα και θα προσπαθήσει να τεκμηριώσει την διαβόητη φράση «μαζί τα φάγαμε».

Πρόκειται για την πλέον συζητημένη φράση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα,μετά το λεφτά υπάρχουν του Γιώργου Παπανδρέου. Στις 27 Σεπτεμβρίου 2010, κ. Πάγκαλος είχε κλέψει την παράσταση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, όταν διηγήθηκε στους βουλευτές τι απαντά όταν τον ρωτούν οι πολίτες «πού τα φάγατε τα λεφτά;».

«Η απάντηση η δική μου είναι ότι τα φάγαμε όλοι μαζί σε μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προκαλώντας πανδαιμόνιο διαμαρτυριών από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Πάγκαλος στηλίτευσε με τον τρόπο αυτόν τους διορισμούς στο Δημόσιο που έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και σε «πιέσεις από συναδέλφους βουλευτές» που δέχθηκε, όπως είπε, για να μην προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τον τρόπο που έγιναν προσλήψεις στις παραμονές της τελευταίας προεκλογικής περιόδου στην εταιρεία «Αγρογή» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Μου ζητήθηκε να κάνω ένα βήμα συνενοχής για να μην εκτεθούν βουλευτές που είχαν διορίσει δικούς τους ανθρώπους, αλλά δεν το δέχθηκα» τόνισε. Ως χαρακτηριστικό δείγμα οργίου ρουσφετολογικών προσλήψεων ανέφερε εκτός από την Αγρογή ΑΕ και τον Οργανισμό Προώθησης Ελληνικών Προϊόντων (ΟΠΕΠ), σημειώνοντας ότι ο τερματισμός των διορισμών από το παράθυρο ήταν «τεράστιο λαϊκό αίτημα».

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος προανήγγειλε την κυκλοφορία βιβλίου με τίτλο τη φράση Μαζί τα φάγαμε σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ:

Το βιβλίο θα ονομάζεται "Όλοι μαζί τα φάγαμε" και σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο θα περιγράφει το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.

«Και από κάτω θα έχει υπότιτλο, ποιοι, πώς, πού και πότε. Είναι η περιγραφή του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας. Δεν το είχα στο μυαλό μου το βιβλίο όταν το είπα, αλλά αφού το είπα και είδα τις αντιδράσεις το σκέφτηκα» πρόσθεσε.

Πολλές φορές από τότε ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι δικαιώνεται για την φράση του. «Στις δημοκρατίες δεν υπάρχει ανεύθυνος πολίτης» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι πρόσφατα και πρόσθεσε :

«Εγώ μίλησα για ρουσφέτια, φοροδιαφυγή και για πολλά άλλα, που αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα» είπε ο κ. Πάγκαλος και εξέφρασε την ανησυχία του για πολιτική, αλλά και πολιτιστική ρευστότητα, στην οποία μπορεί να οδηγήσει η στάση που λέει «θέλω να εκδικηθώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...