Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Μόσχα καλεί Κουμουνδούρου

Δεν ξέρω αν στη Μόσχα διαβάζουν τις ελληνικές δημοσκοπήσεις. Αλλά επειδή οι Ρώσοι δεν είναι πρωτάρηδες στη συλλογή πληροφοριών δεν θεωρώ διόλου απίθανο να έχουν ανιχνεύσει και αναλύσει τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε συντριπτικό ποσοστό φιλορώσοι. 

Τα αναφέρω όλα αυτά με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του ρώσου υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα στις 30 Οκτωβρίου. Αυτό επειδή πληροφορούμαι ότι ο γερόλυκος της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντήσει και τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν θεωρώ τη γέφυρα των Ρώσων προς τον ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητη από τις θέσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς η Κουμουνδούρου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, με αιχμή το θέμα της αμερικανικής επέμβασης στη Συρία.

English: Sergey Lavrov (Russia) Português: O c...
English: Sergey Lavrov  (Photo credit: Wikipedia)
Η έλευση του ρώσου υπουργού Εξωτερικών είναι ο λόγος για τον οποίο, όπως μαθαίνω, ο Τσίπρας δεν θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη του επίσκεψη στη Μόσχα αυτόν τον μήνα. Ομως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στη ρωσική πρωτεύουσα εντός του Νοεμβρίου. Εκεί έχει προγραμματιστεί νέο ραντεβού με τον Λαβρόφ. Εξού και δεν αποκλείω να κλειστούν και άλλες συναντήσεις του ίδιου ή μεγαλύτερου βεληνεκούς.

Με την ευκαιρία, σας ενημερώνω ότι το Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, το γερμανικό θινκ-τανκ που συνδέεται με το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία - το Die Linke -, οργανώνει Συνέδριο για τα ενεργειακά και συγκεκριμένα για τις εναλλακτικές στρατηγικές στον ελληνικό ενεργειακό τομέα.

 Σε αυτό θα συμμετάσχουν ειδικοί από την Ελλάδα και την Ευρώπη, συνδικαλιστές και ακτιβιστές. Την Κουμουνδούρου θα εκπροσωπήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Το κλου είναι ότι μία από τις επίσημες ομιλίες θα εκφωνήσει καθηγητής από τη Βενεζουέλα, ο οποίος συμμετέχει στο Κοινωνικό Φόρουμ της χώρας του. Λέτε να δούμε επιτέλους το πετρέλαιο του μακαρίτη Τσάβες;

ΤΑ ΝΕΑ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...