Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ ρίχνει την ευθύνη στο Μαξίμου για τον αποκλεισμό της Αννυς Ποδηματά

Την ευθύνη για τις προσκλήσεις στις εκδηλώσεις για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ την είχε το Μέγαρο Μαξίμου και όχι ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, μετά τον αποκλεισμό της Αννυς Ποδηματά από την τελετή.


Αυτό επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με τον αποκλεισμό από τις ομιλίες στο Μέγαρο Μουσικής της εκπροσώπου του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ευρωβουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ Άννυς Ποδηματά.


Σύμφωνα με τους συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ οι προσκλήσεις εστάλησαν από το γραφείο του πρωθυπουργού, το ίδιο συνέβη και με τον κ. Σούλτς, την παραμονή ωστόσο των εκδηλώσεων, δηλαδή την τελευταία στιγμή, και χωρίς πάντως ο ίδιος ο κ. Σούλτς να ζητήσει να μιλήσει και επειδή δεν μπορούσε να παραστεί τελικά όρισε εκπρόσωπο του την κ. Ποδηματά.

Η κ. Ποδηματά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Εκφράζω τη λύπη μου που το ΕK ως ένα από τα 3 θεσμικά όργανα της ΕΕ δεν εκπροσωπήθηκε στην επίσημη τελετή ανάληψης της Ελληνικής Προεδρίας. Tο γεγονός οφείλεται προφανώς στο ότι δεν έγιναν εγκαίρως οι κατάλληλες συνεννοήσεις. O Πρόεδρος του ΕK αργά το απόγευμα της Tρίτης μου ζήτησε να τον εκπροσωπήσω ως Aντιπρόεδρος στην τελετή ανάληψης της Προεδρίας. Aπό την πλευρά της η Ελληνική Προεδρία ενημέρωσε το ΕK ότι αυτή η αλλαγή δεν ήταν εφικτή για λόγους πρωτοκόλλου αλλά και γιατί το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε ήδη οριστικοποιηθεί».



Πηγή:  | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...