Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Ο Σαμαράς προλογίζει με Σεφέρη

'Ολα τα έχει η προεδρία. Και πολιτιστικό πρόγραμμα, το οποίο εξάλλου επιβάλλεται, γράφει ο "Μικροπολιτικός" και προσθέτει: 


"Εξού και δεν μου κάνει εντύπωση που μαθαίνω ότι πριν αναχωρήσει για το Μοντρέ, όπου θα διεξαχθεί σήμερα η διεθνής ειρηνευτική διάθεση Διάσκεψη για τη Συρία, ο Βαγγέλης Βενιζέλος πέρασε από το Μουσείο Μπαζάρ των Βρυξελλών. Αυτό επειδή αύριο εγκαινιάζεται εκεί η έκθεση «Ναυτίλος: Ταξιδεύοντας την Ελλάδα», η οποία παντρεύει αρχαιότητες προερχόμενες από 29 αρχαιολογικά μουσεία ολόκληρης της χώρας με έργα σύγχρονων δημιουργών.


Το κλου είναι άλλο και αφορά τις λίγες γραμμές που επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς για να προλογίσει την έκθεση: «Ανήκω σε μια χώρα μικρή. Ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού του, τη θάλασσα και το φως του ήλιου. Είναι μικρός ο τόπος μας, αλλά η παράδοσή του είναι τεράστια. Και το πράγμα που τη χαρακτηρίζει είναι ότι μας παραδόθηκε χωρίς διακοπή». Είναι τα λόγια με τα οποία ο Γιώργος Σεφέρης παρέλαβε το Νόμπελ τον Δεκέμβριο του 1963".

Πηγή: Τα Νέα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...