Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη, με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι.

Με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στα γραφεία του κόμματος.


Ο Παλαιστίνιος πρέσβης ενημέρωσε τον Φώτη Κουβέλη για τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό και τις δυσκολίες που συναντά η διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Ο Παλαιστίνιος πρέσβης τόνισε τη σημασία της Ελληνικής Προεδρίας για έναν πιο ενεργό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση μιας δίκαιης και μόνιμης λύσης στο Μεσανατολικό προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης τόνισε τις ιστορικές σχέσεις φιλίας κι αλληλεγγύης που συνδέουν τον Ελληνικό και τον Παλαιστινιακό λαό, και επανέλαβε την θέση της ΔΗ.ΜΑΡ υπέρ του δικαιώματος του Παλαιστινιακού λαού στην ελευθερία κι ανεξαρτησία, με βάση τη λύση των δύο κρατών, κι αναφέρθηκε στην ψήφο της Ελλάδας, τον Νοέμβρη του 2012, υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης ως κράτους παρατηρητή στον ΟΗΕ. Ο Φώτης Κουβέλης διαβεβαίωσε τον Παλαιστίνιο πρέσβη ότι η ΔΗ.ΜΑΡ θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία κι ανεξαρτησία και για την ειρήνη στην περιοχή.Ο Παλαιστίνιος πρέσβης μετέφερε στον Φώτη Κουβέλη τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και του απήυθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Παλαιστίνη, την οποία αποδέχτηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...