Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ο Πρετεντέρης συγκρίνει τον Τσίπρα με τη… Μικρασιατική Καταστροφή

Οι σχέσεις… αβρότητας ανάμεσα στον Γιάννη Πρετεντέρη και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές.


Ο έμπειρος δημοσιογράφος και παρουσιαστής έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές σκληρή γλώσσα στην κριτική του προς το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ πολύ πρόσφατα τους αφιέρωσε ακόμη και… μαντινάδα με άρθρο του στα “Νέα”, την ημερήσια εφημερίδα του Συγκροτήματος Λαμπράκη.


Σήμερα, ο Γιάννης Πρετεντέρης πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα την κόντρα του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και με άρθρο το οποίο υπογράφει στο “Βήμα της Κυριακής”, συγκρίνει ουσιαστικά τον Αλέξη Τσίπρα και μια ενδεχόμενη έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, με τη… Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης ξεκινάει τη συλλογιστική του με αφετηρία την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να απέχει από τις επίσημες εκδηλώσεις για την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και συνεχίζει: “Προφανώς, Δημοκρατία έχουμε, και κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να αποδεχθεί την κυρίαρχη ευρωπαϊκή λογική.

Αλλά ουδείς δικαιούται να καλλιεργεί την ψευδαίσθηση ότι τέτοια λογική δεν υπάρχει, ή ότι αυτός θα φτιάξει κάποια άλλη, ή δεν τρέχει κάστανο.

”Εμείς τον θέλουμε και θα τον φέρουμε”, τραγουδούσε το 1920 η υπερήφανη Ελλάδα στους Αγγλογάλλους για τον Βασιλιά.

Και τελικά τον έφερε. Μαζί με δυόμισι εκατομμύρια πρόσφυγες”, επισημαίνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στο “Βήμα της Κυριακής” ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Ο αρθρογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη αφήνει αιχμές και για εκείνους που ψηφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Ανεξαρτήτως προθέσεων και διακηρύξεων, ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται και εκπροσωπεί έναν κόσμο ταλαιπωρημένο, στερημένο, κακομαθημένο, θυμωμένο ή καθυστερημένο”, τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...