Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Με ένα παραπολιτικό στηρίζει τον Δημ.Τσουκαλά η «Αυγή»

«Όλα τα λάθη μαζεμένα πάνω στο πόθεν έσχες του Δημήτρη Τσουκαλά», γράφει η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ


Η δήλωση πόθεν έσχες του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά για το 2011 κατάφερε να επισκιάσει σχεδόν όλες τις δηλώσεις των συναδέλφων του βουλευτών. Αυτό που προκάλεσε αίσθηση ήταν κυρίως το γεγονός ότι ο κ. Τσουκαλάς το 2010 έλαβε ένα εκατομμύριο ευρώ από ειδικό πρόγραμμα της τράπεζας ABN-AMRO στην οποία εργαζόταν.


Ο εκατομμυριούχος βουλευτής της Αριστεράς έγινε το θέμα της ημέρας. Στα κοινωνικά δίκτυα ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα ζητήματα προς σχολιασμό με τις απόψεις να διίστανται: Αλλοι αναρωτιούνταν γιατί οι αριστεροί δεν δικαιούνται να έχουν μεγάλη περιουσία και άλλοι σχολίαζαν ότι ιδίως την σημερινή εποχή η προέλευση των χρημάτων πρέπει να είναι δικαιολογημένη...

Η σημερινή «Αυγή», επιλέγει να στηρίξει διακριτικά τον κ. Τσουκαλά με ένα παραπολιτικό. «Όλα τα λάθη μαζεμένα έπεσαν πάνω στο πόθεν έσχες του Δημήτρη Τσουκαλά. Του "φόρτωσαν" εφάπαξ 1 εκατ.ευρώ, του έγραψαν ότι τα πήρε ως ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, ότι επιβαρύνει το Δημόσιο, ότι έχει 16 ακίνητα, 3 οχήματα, 2 μοτοσυκλέτες! Ουσιαστικά παρουσίασαν τα εξ ημισείας περιουσιακά στοιχεία ως δύο! Η πραγματικότητα, όπως διευκρίνισε ο βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι το ένα εκατ. ευρώ προέρχεται όχι από το εφάπαξ, αλλά από ιδιωτικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης στην ασφαλιστική εταιρεία "GENERALLI", στην οποία τους είχε ασφαλίσει η ολλανδική τράπεζα ABN-AMRO. Η αποζημίωση ελήφθη τον Δεκέμβριο του 2010, ενώ πρόεδρος της ΟΤΟΕ ήταν μέχρι τα τέλη του 2006. Δεν είχε ποτέ εργοδότη του το Δημόσιο, ούτε όταν ήταν πρόεδρος της ΟΤΟΕ, ενώ τα ακίνητα είναι από κληρονομιά και σε συνιδιοκτησία με τη σύζυγό του. Ο ίδιος δήλωσε ότι στη ζωή του έχει αγοράσει μόνο το σπίτι του στη Βάρη μαζί με τη σύζυγό του και έχει ένα αυτοκίνητο, ένα εξ ημισείας με τη σύζυγό του (αμφότερα παλαιάς κυκλοφορίας) και μία μοτοσικλέτα», αναφέρεται στο παραπολιτικό σημείωμα στήριξης του κ. Τσουκαλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...