Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Καραμανλή…

Η σημειολογία ενός πολιτικού τηλεφωνήματος, είναι τις περισσότερες φορές ισχυρότερη από το ίδιο το περιεχόμενό του. Πόσο μάλλον όταν οι δυο συνομιλητές είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής.


Όπως αποκαλύπτει σε σχετικό παραπολιτικό ρεπορτάζ του το “Έθνος της Κυριακής”, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τηλεφώνησε στον πρώην πρωθυπουργό και τέως αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, για να τον ενημερώσει σχετικά με την επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τη στήριξη του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.


Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι δυο πολιτικοί συνομίλησαν σε καλό κλίμα και… κάπου εκεί η συζήτηση τελείωσε. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα επιχειρείται ένας διεμβολισμός της Κεντροδεξιάς μέσω του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος παραμένει σημείο αναφοράς και πόλος έλξης βουλευτών και στελεχών.

Τα ανοίγματα του Αλέξη Τσίπρα προς την καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας έχουν τη διαρκή επιδίωξη να διευρύνουν την πολιτική απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ, και να φέρουν την Αξιωματική Αντιπολίτευση πιο κοντά στον μεσαίο χώρο, καθώς στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι εκεί βρίσκεται το κλειδί της επικράτησής τους στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Απ΄την άλλη, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βάζει στο παιχνίδι την παράμετρο “Καραμανλής”, τη στιγμή που από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας δέχεται σκληρή επίθεση για την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιχειρώντας να αναδείξει… εσωτερικά ζητήματα στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα προκύπτει ότι η συγκεκριμένη στρατηγική θα συνεχιστεί. Ειδικά όσο υπάρχει η… ζωηρή πιθανότητα το καλοκαίρι του 2014, μετά τις Ευρωεκλογές και τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Μάιο, να έχουμε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...