Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Κακλαμάνης: «Υπό προϋποθέσεις, καλές οι εκλογές ακόμη και πριν τις ευρωεκλογές»

Ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης ανέλυσε στον ΒΗΜΑ FM 99,5 τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα ήταν συμφέρον για το κόμμα να γίνουν εθνικές εκλογές ακόμη και πριν από τις ευρωεκλογές.

Τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και πως δεν υπάρχει πιθανότητα τριπλής κάλπης τον προσεχή Μάιο, ήρθε να αμφισβητήσει τη Δευτέρα ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 είπε χαρακτηριστικά: «Οπου βλέπει κανείς κατηγορηματικές διαψεύσεις, αρχίζει να ψυλλιάζεται διάφορα πράγματα».


Στη ραδιοφωνική συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM 99,5 o Νικήτας Κακλαμάνης ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο τριπλής κάλπης τον Μάιο, ένα σενάριο που άλλωστε ο ίδιος είχε διατυπώσει πρώτος, όταν από την ίδια συχνότητα είχε σπεύσει να θέσει υποψηφιότητα για τον δήμο της Αθήνας «εκτός και αν υπάρξουν εθνικές εκλογές».

Αυτή τη φορά η απάντηση του Νικήτα Κακλαμάνη ήταν πιο αναλυτική: «Υπό προϋποθέσεις υπάρχει η κατηγορηματική διάψευση του πρωθυπουργού και, για να ελαφρύνω λίγο την ατμόσφαιρα, όπου βλέπει κανείς κατηγορηματικές διαψεύσεις, αρχίζει να ψυλλιάζεται διάφορα πράγματα. Ποια εννοώ προϋπόθεση; Η εκάστοτε προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση στην ουσία είναι οι πρώτοι τρεις μήνες, διότι οι επόμενοι είναι μήνες παρακολούθησης. Εάν βγει, λοιπόν, στα τέλη Μαρτίου η έκθεση της Eurostat για το πλεόνασμα και εάν τότε, για λόγους ψυχολογίας κυρίως, δοθεί ένα μέρος του πλεονάσματος στους ενστόλους και τους συνταξιούχους, ακόμη και μετά τις ευρωεκλογές και ξεκινήσει τότε είτε σε σύνοδο κορυφής είτε σε Eurogroup συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι βλέπω αυτό ως ένα πακέτο με το οποίο η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε τριπλές εκλογές το Μάιο» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο ίδιος μάλιστα έκανε ένα βήμα παραπάνω προτείνοντας εθνικές εκλογές πριν από τις ευρωεκλογές! «Ξέρω ότι δεν είναι και τόσο θεσμικά σωστό να αποφασίζει μια κυβέρνηση πότε θα κάνει εκλογές με κυρίως κριτήριο τι τη συμφέρει πολιτικά και επειδή ο Σαμαράς είναι ένας πολιτικός που του αρέσουν οι θεσμικές λειτουργίες, δεν με εξέπληξε η κατηγορηματική του διάθεση. Παρά ταύτα, εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο και εάν είχα τη δυνατότητα να εισηγηθώ κάτι τότε, θα έλεγα είτε τριπλές εκλογές το Μάιο είτε και νωρίτερα ακόμα να γίνουν οι εκλογές» είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...