Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Αιχμές της Γιάννας Αγγελοπούλου κατά του Γιώργου Παπανδρέου για το Harvard

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν θα είναι μεταξύ αυτών που έχουν επιλεγεί να διδάξουν στο Angelopoulos Public Leader Programme που έχει ιδρύσει στο Harvard η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου.

Οπως αναφέρεται σε δηλώσεις κύκλων της κυρίας Αγγελοπούλου για την επιλογή των προσωπικοτήτων υπάρχει η απλή λογική «να επιλέγει αναγνωρισμένους ηγέτες που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο τους.»

Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές αποτελούν,όπως τονίζεται, τα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα που συγχέουν τις δραστηριότητες του προγράμματος με άλλες δράσεις του kennedy School of Goverment.

Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα τον τελευταίο καιρό δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, αναφορικά με την φυσιογνωμία και τις δραστηριότητες του Angelopoulos Public Leaders Programme, κύκλοι από το περιβάλλον της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου διευκρινίζουν τα ακόλουθα:

Το Angelopoulos Public Leaders Programme, που ίδρυσε η Γιάννα Αγγελοπούλου στο πλαίσιο του Kennedy School of Government στο Harvard, δεν θα πρέπει να συγχέεται με άλλες διοργανώσεις του Kennedy School of Government στο Harvard, όπου μετέχουν κατά καιρούς πολιτικοί και άλλες προσωπικότητες από την Ελλάδα. Και τούτο διότι το πρόγραμμα αυτό έχει μια ιδιαίτερη λογική, που απορρέει από την ανάμειξη της Γιάννας Αγγελοπούλου στο Clinton Global Initiative που ιδρύθηκε από τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και στόχο έχει να διαμορφώσει, σε διεθνή κλίμακα, πρότυπα ηγεσίας και δημόσιας προσφοράς.

Η λογική αυτή είναι να δίνει την ευκαιρία σε αυστηρά επιλεγμένους πολιτικούς ηγέτες, που προσέφεραν πολλά ο καθένας στην χώρα του, και έχουν αναγνωριστεί γι αυτό, να αναζητήσουν νέες γνώσεις και εμπειρίες στο περιβάλλον του Harvard – και έτσι να συνεχίσουν την διαδρομή τους. Και να αναζητήσουν τρόπους, με τους οποίους αυτή η εμπειρία τους και η συγκεντρωμένη γνώση, μπορεί στο μέλλον να αξιοποιηθεί για ευρύτερη προσφορά σε σκοπούς κοινωφελείς.

Η πρώτη επιλογή του Προγράμματος, που υλοποιήθηκε -ο Πρόεδρος του Μεξικού Felipe Calderon, ο οποίος μόλις τώρα ολοκλήρωσε την θητεία του, ένας άνθρωπος που συνδέθηκε με το οικονομικό άνοιγμα της χώρας του, αλλά και με την σημαντική καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε μια κρίσιμη εποχή- εκφράζει αυτήν ακριβώς την προσέγγιση. Οι John Kufuor, David Milliband και Tarja Halonen που έχουν ήδη επιλεγεί, παρομοίως.

Τα διάφορα άλλα προγράμματα του Harvard, όπως του Institute of Politics όπου έχουν βρεθεί διάφοροι Έλληνες πολιτικοί τελευταία, στηρίζονται σε μετάκληση ανθρώπων με δημόσιο ρόλο και εμπειρίες, για δημόσια συζήτηση ή και διδασκαλία, έχουν άλλη λογική, άλλα κριτήρια επιλογής. Όπως διευκρινίζει και ο Πρύτανης του Kennedy School David Elwood, στο Institute of Politics η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει «αιτήσεις ή προτάσεις που κρίνονται από επιτροπή του IoP που αποτελείται βασικά από φοιτητές, κυρίως προπτυχιακούς (και όχι του Kennedy School) και η επιλογή βασίζεται σε αυτές τους τις συστάσεις».

Το Angelopoulos Public Leaders Programme ακολουθεί και θα ακολουθήσει την δική του λογική: να επιλέγει αναγνωρισμένους ηγέτες που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο τους.

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...