Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Πρόκληση από Σκοπιανή δημοσιογράφο στο υπουργείο Εξωτερικών

Η απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην προσδιορίσουν ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την FYROM δεν άρεσε στην ηγεσία των Σκοπίων.

Δύο μέρες μετά, μία Σκοπιανή δημοσιογράφος προσπάθησε να πάρει μια ιδιότυπη επικοινωνιακή ρεβάνς μέσα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ρωτώντας στα αγγλικά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών και των ξένων ανταποκριτών, η Μαρίγια Κότοφσκα του σκοπιανού τηλεοπτικού σταθμού mtv κάλεσε τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρη Δελαβέκουρα να απαντήσει αν η Ελλάδα παραβιάζει την Ενδιάμεση Συμφωνία «εμποδίζοντας» την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ.

Η λεπτομέρεια είναι ότι σε μια πρόταση... 15 λέξεων η κυρία Κότοφσκα χρησιμοποίησε τρεις φορές τη λέξη «Macedonia» αντί της λέξης FYROM με την οποία έχουν αναγνωριστεί τα Σκόπια από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

«Θα ήθελα να σας θυμίσω ότι σε αυτήν την αίθουσα χρησιμοποιούμε την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπως καταγράφεται σε αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης», τόνισε ο κ. Δελαβέκουρας και συμπλήρωσε με την προειδοποίηση: «Σας ενημερώνω, επίσης, ότι από εδώ και στο εξής δεν πρόκειται να απαντώ σε ερωτήσεις, οι οποίες δε γίνονται με τη χρήση του προβλεπόμενου όρου»...

Με απλά λόγια, αν στο εξής οι Σκοπιανοί δημοσιογράφοι που θέτουν ερωτήματα στον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών δεν αναφέρονται στη χώρα τους χρησιμοποιώντας την επίσημη ονομασία FYROM δεν πρόκειται να λαμβάνουν απαντήσεις...
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...