Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Mετακομίζει στο Harvard για διαλέξεις το φθινόπωρο ο Γιώργος Παπανδρέου

Σειρά διαλέξεων σε πρόγραμμα σεμιναρίων στο πανεπιστήμιο του Harvard και στο John F. Kennedy School of Government θα πραγματοποιήσει το φθινόπωρο ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου στα σεμινάρια θα μιλήσει φυσικά για την οικονομική κρίση, τόσο την ελληνική, όσο και την ευρωπαϊκή, αναλύοντας τις επιπτώσεις της, αλλά και τις αδυναμίες και θεσμικές ελλείψεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των παραδόσεών του θα παρουσιάσει σκέψεις και προτάσεις για τη θωράκιση της Ευρωζώνης, τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και τη θέσπιση κανόνων για τη ρύθμιση και τον έλεγχο των αγορών.

Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη αλλά και η συμβολή της στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου καθώς και οι εξελίξεις από την Αραβική Άνοιξη, θα αποτελέσει θεματική άλλου μέρους των σεμιναρίων.

Ο πρώην πρωθυπουργός, προσκλήθηκε από το Harvard, στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναλάβει το πανεπιστήμιο με στόχο να φέρει τους φοιτητές σε επαφή με ακαδημαϊκούς, πολιτικούς και ακτιβιστές, άτομα, δηλαδή τα οποία μπορούν να τους προκαλέσουν το ενδιαφέρον ώστε να εξετάσουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στην πολιτική και τους δημόσιους φορείς κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...