Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Μεσσηνία και Λακωνία: «Στον αέρα» η έδρα της Πατριανάκου (ΝΔ) και του Κουκούτση (Χ.Α.) λόγω ενστάσεων

Δύο νέες ενστάσεις κατατέθηκαν στο εκλογοδικείο, για την ανακατανομή των εδρών της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής σε Μεσσηνία και Λακωνία. Αν αυτές γίνουν δεκτές τότε θα χάσουν την έδρα της οι βουλευτές Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης (Χρυσή Αυγή) και Λακωνίας Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ), ενώ στη θέση τους θα μπουν στη Βουλή οι αναπληρωματικοί, Μιλτιάδης Χρυσομμάλης (ΝΔ) και Χαράλαμπος Κολοκοτρώνης (Χρυσή Αυγή).

Αν ευοδωθεί η «μάχη» που θα δοθεί στο Εκλογοδικείο, τότε η ΝΔ θα κερδίσει μια έδρα στη Μεσσηνία και θα χάσει μια στη Λακωνία. Αντίστοιχα η Χρυσή Αυγή θα χάσει μια στη Μεσσηνία και θα κερδίσει μια στη Λακωνία.

Ενσταση κατέθεσε ο α' αναπληρωματικός βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, με την οποία στρέφεται τόσο κατά της βουλευτού Λακωνίας του ίδιου κόμματος Φεβρωνίας Πατριανάκου, αφού αν κερδιθεί η ένσταση, το κυβερνών κόμμα θα χάσει την έδρα της Λακωνίας, δηλαδή της κυρίας Πατριανάκου, όσο και κατά του βουλευτή Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση.

Ο κ. Χρυσομάλλης υποστηρίζει ότι στο νομό Μεσσηνίας έπρεπε να παραχωρηθεί μία ακόμη, τέταρτη, έδρα στη ΝΔ, την οποία πρέπει να καταλάβει ο ίδιος, ενώ παράλληλα πρέπει να αφαιρεθεί η έδρα από τη Χρυσή Αυγή την οποία έχει καταλάβει ο κ. Κουκούτσης.

Η δεύτερη ένσταση κατατέθηκε από τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Λακωνία Χαραλάμπο Κολοκοτρώνη και στρέφεται κατά της κυρίας Πατριανάκου.

Ο κ. Κολοκοτρώνης υποστηρίζει ότι εσφαλμένα η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή προέβη στην κατανομή των εδρών στις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων και σε αυτή της Λακωνίας.

Στην ένστασή του, ο κ. Κολοκοτρώνης υποστηρίζει ότι από εσφαλμένη ερμηνεία της εκλογικής νομοθεσίας αντί να παραχωρηθεί μία αδιάθετη έδρα της Λακωνίας στη Χρυσή Αυγή, συνυπολογίσθηκε ως αδιάθετη μαζί με τις αδιάθετες των πολυεδρικών περιφερειών και τελικά παραχωρήθηκε στη ΝΔ με το πριμ των 50 εδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...