Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ο Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα για να συγκεντρωθούν 100 εκατομμύρια δολάρια

Στην Αθήνα θα βρεθεί, στο τέλος της εβδομάδας ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον προσκεκλημένος της οργάνωσης «Ελληνική Πρωτοβουλία» στην οποία συμμετέχουν εξέχοντα πρόσωπα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας -επιχειρηματίες, δικηγόροι και επιστήμονες.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να αναστραφεί παγκοσμίως η αρνητική εικόνα της Ελλάδας, με πρώτο στόχο τη συγκέντρωση περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων που θα διοχετευθούν σε μεμονωμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις οι οποίες αποδεδειγμένα συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Οπως σημειώνεται στην «Καθημερινή της Κυριακής», η Ελληνική Πρωτοβουλία σε δεύτερη φάση θα επιχειρήσει να βοηθήσει τόσο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όσο και στην προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα. Για το πρώτο σκέλος, η προσπάθεια επικεντρώνεται σε νευραλγικούς τομείς όπως οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί, η Δικαιοσύνη και η Παιδεία. Για το δεύτερο σκέλος προγραμματίζεται η συγκρότηση ενός ευέλικτου μηχανισμού που θα επιχειρήσει να κινηθεί ταχύτατα και αποτελεσματικά.

Η όλη προσπάθεια θα εγκαινιαστεί με την παρουσία του κ. Κλίντον την Κυριακή ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε κλειστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με σημαντικούς Ελληνοαμερικανούς και Ελληνες επιχειρηματίες, στην οποία θα εξετασθούν τρόποι που θα επιτρέψουν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία να υλοποιηθεί ταχύτατα.

Η εμπλοκή του κ. Κλίντον και της διεθνώς αναγνωρισμένης δικής του πρωτοβουλίας «Clinton Global Initiative» έχει στόχο να προσελκύσει παγκόσμιο ενδιαφέρον στην προσπάθεια που θα καταβληθεί τη στιγμή που η ελληνική κρίση απειλεί όχι μόνο την ίδια την Ελλάδα, αλλά και την παγκόσμια οικονομία. Δεν αποκλείεται ο κ. Κλίντον να συναντηθεί και με τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο διατηρεί φιλική σχέση.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...