Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ο Τσοχατζόπουλος αποκαλούσε τον εαυτό του «ωραίο υπουργό»

Πάνω από 18.000 ευρώ στοίχισε ένα διήμερο ταξίδι της Βίκυς Σταμάτη με τον αδελφό της, στην Κωνσταντινούπολη, όπως αποκαλύπτεται από τα έγγραφα που έρχονται στην δημοσιότητα.

Όπως παρουσιάστηκε στην εκπομπή «ΣΚΑΪ στις 7» με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στα νέα έγγραφα γίνεται φανερό πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε μία εταιρεία προκειμένου να ξεπλένει ποσά. Αυτή η εταιρεία λοιπόν, μέσα σε επτά ημέρες, «ξέπλυνε» 6,3 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την έρευνα του ΣΔΟΕ από τις κινήσεις των λογαριασμών.

Ένα έγγραφο μάλιστα που έχει ημερομηνία Μαΐου του 2011 και έχει χειρόγραφη σημείωση του πρώην υπουργού, δείχνει πως ο ίδιος ήθελε να παρέμβει γι'αυτό και γράφει χαρακτηριστικά πως «η Φρόσω μίλησε στο ΣΔΟΕ». Εδώ εννοεί την λογίστρια του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου που είναι ήδη προφυλακισμένη.

Ενδιαφέρον είναι άλλο ένα έγγραφο στο οποίο ο Άκης Τσοχατζόπουλος αποκαλεί τον εαυτό του «ωραίο». «Οι ενδείξεις που συνδέουν άμεσα μέρος των παράνομων πληρωμών που έγιναν μέσω της Ferostalm με αποδέκτες την εταιρεία Τορκάσο και συνδέουν με τον ελεγχόμενο ωραίο υπουργό», γράφει ο ίδιος στο ημερολόγιο του!

Στις νέες αποκαλύψεις είναι και αποδείξεις από διαμονή σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης της Βίκυ Σταμάτη με τον αδελφό της και φαίνονται πληρωμές για δύο βραδιές 18.000 ευρώ!

Ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου των φυλακών θα βρεθεί εντός των επόμενων ημερών ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος καθώς σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρήκαν στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα για πειθαρχικά παραπτώματα κρατουμένων, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινή είτε στέρησης του δικαιώματος εργασίας είτε ακόμη και μεταγωγής του σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...