Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Σφοδρή σύγκρουση Μπακογιάννη - Σκουρλετη για 17Ν και Siemens [βίντεο]

Σφοδρή αντιπαράθεση έγινε σήμερα μεταξύ της επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Ντόρας Μπακογιάννη και του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, για την τρομοκρατία με αφορμή δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τους Δημήτρη Κουφοντίνα και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.
Ο απ' ευθείας διάλογος που έγινε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 είχε μεγάλη ένταση καθώς από τη μία πλευρά η κυρία Μπακογιάννη καλούσε τον κ. Σκουρλέτη να καταδικάσει απερίφραστα δηλώσεις υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και Αλέξανδρου Γιωτόπουλου που βρίσκονται καταδικασμένοι στον Κορυδαλλό ως εκτελεστής και εγκέφαλος της 17 Νοέμβρη αντίστοιχα.
Από την άλλη πλευρά ο κ. Σκουρλέτης που αρχικά είχε εκφράσει την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία μπροστά στην επιμονή της κυρίας Μπακογιάννη να καταδικάσει ονομαστικά τα στελέχη που έκαναν τις συγκεκριμένες δηλώσεις αντεπιτέθηκε.
Αρχικά την κατηγόρησε ότι εκμεταλλεύεται πολιτικά τα θύματα της τρομοκρατίας και επισήμανε ότι όταν δικαζόταν ο ΟΝΝΕΔιτης Γιάννης Καλαμπόκας για τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα,είχαν σπεύσει να τον υπερασπιστούν στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Η συζήτηση είχε πολλές διακυμάνσεις καθώς έφτασε και στη Siemens όπου ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυρία Μπακογιάννη ότι επί υπουργίας της έφυγε στο εξωτερικό με σαφείς υπαινιγμούς για σχέσεις της μαζί του, λέγοντας μάλιστα ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ δεν στόλισε η Siemens τα γραφεία».
Η απάντηση πρώην υπουργού ήταν άμεση δηλώνοντας ότι η λάσπη εναντίον δεν πιάνει πουθενά και επισημαίνοντας ότι η ενώ η ίδια έχει ζητήσει να υποχρεωθεί ο Χριστοφοράκος να δώσει τα ονόματα των πολιτικών από τα μαύρα του ταμεία ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που με τη στάση του στη Βουλή βοήθησε να κλείσει οριστικά το θέμα.
Τελικά και αφού προηγήθηκαν εκφράσεις του τύπου είστε σε πανικό που είπε η κυρία Μπακογιάννη και έχει παγώσει το χαμόγελό σας που απάντησε ο κ. Σκουρλέτης βρέθηκε ένας κοινός τόπος καθώς ο μεν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν εκφράζουν το κόμμα προσωπικές απόψεις στελεχών και ότι έχει κατ' επανάληψη καταδικάσει τις δηλώσεις που υπερασπίζονται καταδικασμένους για τρομοκρατία η δε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. Εξέφρασε την ικανοποίησή της.
Τελικά ο κ. Σκουρλέτης έκλεισε λέγοντας «χαίρομαι που σας έφτιαξα την ημέρα».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...