Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Παπαδημούλης: Η ορχήστρα κάνει φάλτσα, φταίει ο μαέστρος - Βορίδης: Άπειρη η Σκοπούλη

Άπειρη χαρακτήρισε την υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, με αφορμή τη στιχομυθία που είχε με τον πρωθυπουργό στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο. «Θα έπρεπε να ξέρει ότι...
δεν μιλάνε στο υπουργικό οι υφυπουργοί, και δεν λύνονται στο υπουργικό διαδικαστικά ζητήματα αυτού του τύπου» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.


Ο κ. Βορίδης πρόσθεσε ότι στο υπουργικό συμβούλιο συμμετέχουν μέλη με διαφορετικές ιστορικές και ιδεολογικές αφετηρίες και η συνεργασία εξελίσσεται πολύ ομαλά.

«Υπήρχε κατ’ αρχήν συζήτηση, μια πρόταση που δεν ενεκρίθη από τον αρμόδιο υπουργό» δήλωσε για τη διαμάχη Μανιτάκη – Ρουπακιώτη για τη διάταξη περί συμβασιούχων. «Συζητάμε δια ανυπάρκτου θέματος» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Για κυβερνητικό αλαλούμ ανάμεσα στα κυβερνητικά κόμματα και μέσα στα συγκυβερνώντα κόμματα έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης. Επέρριψε δε, ευθύνες στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «δεν ήρθε από τον Άρη ο Σαμαράς, αν η ορχήστρα κάνει φάλτσα φταιει ο μαέστρος (...) ο Σαμαράς παριστάνει τον ανήξερο». Xαρακτήρισε δε, τη ΔΗΜΑΡ «αποσμητικό» και «μπαλαντέρ» της κυβέρνησης, που πρώτα λεει «όχι» και μετά «ναι».

«Σε ένα μόνο άρθρο η Βουλή με διαδικασίες fast track θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο με την διαδικασία του κατεπείγοντος (...) η Βουλή βιοτεχνία παραγωγής και νομοθέτησης όσων επιβάλει η τρόικα με εκτελωνιστή τον Στουρνάρα και τον Σαμαρά να υπογράφει» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το θέμα της υφυπουργού Υγείας ανέφερε ότι «η κ. Σκοπούλη δεν μπορεί να επικοινωνήσει εδώ και μήνες με τον υπουργό της τον κ. Λυκουρέντζο και το υπουργικό δεν λειτουργεί, έχει συνεδριάσει ελάχιστες φορές».

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης τόνισε ότι η διάταξη Μανιτάκη περί συμβασιούχων θα τροποποιηθεί και θα επανέλθει προς ψήφιση μετά τις εορτές. Χαρακτήρισε τη διάταξη ως κακά διατυπωμένο «χαρτί εργασίας». Σημείωσε ότι δε συμφωνεί που κατατίθεται σε ένα άρθρο το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, διευκρινίζοντας όμως ότι θα το ψηφίσει.

Με τη σειρά του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος χαρακτήρισε τον Στουρνάρα «υπουργό Γερμανίας». Διερωτήθηκε πόσες φορές έχει συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο. «Κυβερνώμεθα από ένα καθαρά εξωθεσμικό όργανο όπως το συμβούλιο των κυβερνητικών εταίρων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός δεν ελέγχεται από τον πρωθυπουργό γιατί δεν γνωρίζει τα θέματα του υπουργείου Υγείας δήλωσε ο κ. Καπερνάρος για τη στιχομυθία Σκοπούλη – Σαμαρά στο υπουργικό συμβούλιο.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...