Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ψαριανός: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ληγμένος, σαν τα χάπια που δεν τα παίρνουμε μην πάθουμε τίποτα


Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός, δεν διστάζει να πει την άποψή του για την πολιτική πορεία που ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο αρχηγός του, Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινής της Κυριακής», ο κ. Ψαριανός παρομοιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ με έναν τεράστιο... μπουφέ, από τον οποίο «μπορείς να διαλέξεις ό,τι θέλεις». Παράλληλα, για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ψαριανός σημειώνει πως «δεν έχουμε τίποτα το κοινό με τους Μαοϊκούς, τους Τροτσκιστές και τους άλλους περίεργους αναρχοαυτόνομους των συνιστωσών».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Ψαριανός στη συνέντευξή του, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον βλέπουμε σήμερα, κυβέρνηση δεν θα τον ζήσουμε ποτέ. Και βάζω στοίχημα με όσους πιστεύουν το αντίθετο. Δεν μπορεί να συνυπάρχουν σε ένα κόμμα ο Κουρουμπλής, ο Δραγασάκης, η Σακοράφα, ο Σταθάκης, η Βαλαβάνη, ο Μητρόπουλος, ο Τσακαλώτος, ο Μηλιός και η Κωνσταντοπούλου. Ενδεικτικά λέω τα ονόματα. Ενα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που πιστεύει ειλικρινά στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και κυρίως τη δημοκρατική της λειτουργία, μπορεί να το δούμε μια μέρα να κυβερνά με συγγενείς του χώρους. Αλλά μαζί με τα γκρουπούσκουλα και τους βαθυπασόκους που έχουν καταπλεύσει εκεί, το αποκλείω».

Για το ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν θα αποφύγει τη διάσπαση. Ηδη οι μισοί δεν μιλάνε με τους άλλους μισούς. Ο δε Τσίπρας προσπαθεί να συγκεράσει όλο αυτό το συνονθύλευμα με σουρεαλιστικές επιλογές, όπως τα ταξίδια στη Βενεζουέλα, στην Αμερική και στο Λονδίνο, τη συνεργασία με τον Καμμένο και άλλους... ψεκασμένους. Είναι ληγμένος ο ΣΥΡΙΖΑ. Σαν τα χάπια που έχουμε σπίτι και δεν τα παίρνουμε μην πάθουμε τίποτα».

Για το ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ποιος απ' όλους τους ΣΥΡΙΖΑ; Ο επίσημος; Ο ανεπίσημος; Οι Ρόζες; Ολα τα κόμματα έχουν ένα συγκεκριμένο μενού που προτείνουν. Ακόμη και το ΚΚΕ. Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με έναν τεράστιο μπουφέ από τον οποίο μπορείς να διαλέξεις ό,τι θέλεις. Και ολίγη Ευρώπη και ολίγη Βόρειο Κορέα, και ευρώ και δραχμή, και ναι και όχι και ίσως.»

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ

«Υπάρχει μια συγγένεια με ένα τμήμα του Συνασπισμού. Με αυτό, όπως και με μέρος του ΠΑΣΟΚ ή με οικολόγους κ.λπ., θα μπορούσαμε να συγκροτήσουμε μια νέα, ας πούμε, ΕΔΑ με τη σύμπραξη και των προοδευτικών δυνάμεων. Αλλά αυτό προϋποθέτει απολύτως ευκρινείς συμφωνίες στα βασικά. Το να φτιάχνονται μολότοφ σε εγκαταλειμμένα κτίρια και κάποιοι να υποστηρίζουν αορίστως τις καταλήψεις δεν είναι δημοκρατία. Εν ολίγοις, δεν έχουμε τίποτα το κοινό με τους Μαοϊκούς, τους Τροτσκιστές και τους άλλους περίεργους αναρχοαυτόνομους των συνιστωσών. Και επειδή ο κυρίαρχος πυλώνας στην Ελλάδα ανέκαθεν ήταν η Κεντροαριστερά, δεν θα αργήσει η αναβίωση αυτού του χώρου, γιατί αυτή την ώρα καταγράφεται τεράστιο έλλειμμα στην εκπροσώπηση των προοδευτικών πολιτών»



Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...