Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε τις εισφορές των εργαζομένων του, η μηνυτήρια του ΙΚΑ αρχειοθετείται

Το δρόμο της αρχειοθέτησης έχει πάρει η δικογραφία σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για μη καταβολή εισφορών εργαζομένων στο κόμμα, καθώς τελικά πληρώθηκαν.


Αναλυτικότερα, το ΙΚΑ στις 8 Φεβρουαρίου 2012 διενήργησε έλεγχο και διαπίστωσε ότι ο κ. Τσίπρας ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καταβάλει εισφορές για το δίμηνο από 1.11.2011 έως 31.12.2011, ύψους 60.819 ευρώ.


Στη συνέχεια το ΙΚΑ υπέβαλε στις 9 Απριλίου 2012 μηνυτήρια αναφορά για μη καταβολή εισφορών, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τον αριθμό των προσώπων και τα ονοματεπώνυμα των ατόμων που απασχολήθηκαν και δεν είχαν ασφαλιστεί για το επίμαχο διάστημα.

Τον περασμένο Μάρτιο το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε απαράδεκτη τη δίωξη σε βάρος του κ. Τσίπρα, καθώς δεν είχε αρθεί προηγουμένως η ασυλία του και η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να σταλεί στη Βουλή για να αποφανθεί περί της άρσης ή μη της ασυλίας του κ. Τσίπρα.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Παντελής επέστρεψε την δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για επισυναφθούν αντίγραφα των Πράξεων Επιβολής Προστίμων (ΠΕΕ) του ΙΚΑ και να γνωστοποιηθεί ο αριθμός των εργαζομένων που δεν είχαν ασφαλιστεί.

Το υποκατάστημα του ΙΚΑ απάντησε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ότι στο μεσοδιάστημα έχουν καταβληθεί οι εν λόγω εισφορές και με τη σειρά της η Εισαγγελία Πρωτοδικείο Αθηνών διαβίβαζε την απάντηση του ΙΚΑ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Παντελής επιστρέφει τη δικογραφία στο Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για αρχειοθέτηση, καθώς είχε εξοφληθεί το ποσό των εισφορών.


Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...