Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

«Ατυχείς οι δηλώσεις Μπαλτάκτου, δεν τις παίρνω τοις μετρητοίς» δήλωσε ο Παναγιώτης Ρήγας

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας ξεκαθάρισε ότι όσα είπε ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τους πλειστηριασμούς α' κατοικίας δεν αποκλίνουν από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ»
Με αιχμές κατά των «τεχνοκρατών» υπουργών, αλλά και κατά του Τάκη Μπαλτάκου, στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά και γραμματέα της κυβέρνησης, συνεχίστηκαν την Πέμπτη οι ενδοκυβερνητικές τριβές από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Αυτή τη φορά σειρά πήρε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος μιλώντας από τη συχνότητα του BHMA FM 99,5 έκανε μεταξύ άλλων λόγο για «ατυχείς» δηλώσεις του Μπαλτάκου περί εκλογών ενώ τόνισε ότι τα περί «κόπωσης των βουλευτών» που είπε ο Γιάννης Στουρνάρας «δεν είναι ό,τι χειρότερο έχει πει».

Κληθείς να σχολιάσει τα λεγόμενα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στη συνέντευξή του στο Reuters, όπου μίλησε για «πολιτικό κίνδυνο από την κόπωση των βουλευτών», ο Παναγιώτης Ρήγας είπε: «Η δήλωση αυτή, έτσι όπως αποχωρίστηκε από τη συνέντευξή του, δεν είναι το χειρότερο που έχει πει. Ισχύει η κόπωση των βουλευτών σε έναν βαθμό. Εχουν πιεστεί, έχουν ψηφίσει μέτρα που εμείς αξιολογούμε ότι είναι απαραίτητα μεν, αλλά μια κοινωνία που χειμάζεται δεν μπορεί να τα αποδεχθεί. Εχει κάνει, όμως, ο κ. Στουρνάρας χειρότερες δηλώσεις. Όπως ότι είναι τεχνοκράτης και λέει την αλήθεια, σε αντίθεση με τους πολιτικούς».

Ο Παναγιώτης Ρήγας σχολίασε και τις πρόσφατες προειδοποιήσεις του Τάκη Μπαλτάκου προς τους βουλευτές ότι αν δεν ψηφιστεί ένα κρίσιμο νομοσχέδιο η χώρα θα οδηγηθεί άμεσα σε εκλογές. «Ο κ. Μπαλτάκος έκανε αυτή την ατυχέστατη, κατά την άποψή μου, δήλωση, όπως και κάποιες άλλες δηλώσεις που γίνονται από κυβερνητικούς παράγοντες σχετικά με τη δυνατότητα τεχνοκρατών που λένε την αλήθεια, σε αντίθεση με τους πολιτικούς που λένε ψέματα» απάντησε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: «Αυτό δεν βοηθά να υπάρχει ένα ήρεμο κλίμα. Δεν παίρνω τοις μετρητοίς την απειλή Μπαλτάκου. Θεωρώ απλώς ότι ήταν μια από τις άστοχες τοποθετήσεις που έχουν γίνει. Εμείς, δεν χρειαζόμαστε ούτε απειλές ούτε εκβιασμούς. Εκείνο που κάνουμε, το κάνουμε συνειδητά. Ξέρουμε ότι η πορεία αυτής της κυβέρνησης, την οποία ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ολοκληρωθεί».

«Στη γραμμή ΠΑΣΟΚ όσα είπε ο Κουκουλόπουλος»

Ο ίδιος, στη ραδιοφωνική συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM 99,5 επιχείρησε να υποβαθμίσει πολιτικά τις αντιδράσεις της Θεοδώρας Τζάκρη που την Τετάρτη δεν ψήφισε την τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ και σε μια πρώτη της δήλωση επιτέθηκε κατά του Αντ. Σαμαρά και του Πάρη Κουκουλόπουλου που προ ημερών είχε καταψηφίσει το άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τη δημοτική αστυνομία και την Τετάρτη προειδοποίησε ότι δεν θα περάσει από τη Βουλή άρση των πλειστηριασμών α' κατοικίας.

«Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία με ιδιαίτερες και έντονες πιέσεις, κυρίως για την κοινωνία και την έκφραση ανησυχιών από την πλευρά των βουλευτών. Η κυρία Τζάκρη δήλωσε παρούσα στην τροπολογία, πράγμα που μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα, αλλά δεν δημιούργησε σημαντικό πρόβλημα στη λήψη θετικής απόφασης κατά την άποψή μου. Εκείνο που συζητήθηκε στη συνέχεια και εκτονώθηκε η κατάσταση ήταν η δήλωση που έγινε» είπε ο Παναγιώτης Ρήγας και συνέχισε: «Θα υπάρξει θέμα από τη στιγμή που με την πράξη του και με τη συμπεριφορά του κάποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διακινδυνεύσει να τεθεί υπό αυτή τη μορφή και με ατύχημα τέλος σ’ αυτήν την κυβερνητική προσπάθεια που κατά την άποψή μας έχει ένα συγκεκριμένο στόχο: τη συνέχεια μιας συγκεκριμένης πορείας».

Οσο για το θέμα του Πάρη Κουκουλόπουλου, ο Παναγιώτης Ρήγας τόνισε: «Ο κ. Κουκουλόπουλος δεν είπε χθες κάτι που αποκλίνει από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Μίλησε για την πιθανότητα να έλθει στη Βουλή η δυνατότητα πλειστηριασμών για την α’ κατοικία. Αυτό είναι ένα ζήτημα που πάλεψε το ΠΑΣΟΚ, είναι θέση μας και μια ρύθμιση που είχε περάσει επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλουμε να υιοθετήσουμε τις λογικές της Ισπανίας, όπου έχει δημιουργηθεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Όμως, αυτός ο γενικευμένος τρόπος με τον οποίο κάποιοι υπερευαίσθητοι μιλούν για την α’ κατοικία, κρύβει μια πονηριά. Δεν θέλουμε να αποτρέψουμε τον πλειστηριασμό μιας βίλας 500 ή 600 χιλιάδων που με δόλιο τρόπο ο οφειλέτης δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...