Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

Ο Τατσόπουλος επιμένει στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με «πατριωτικές δυνάμεις από τη Δεξιά»

Εξηγήσεις για τη θέση του περί ενδεχόμενης συνεργασίας με «πατριωτικές δυνάμεις από τη Δεξιά», η οποία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις εντός και εκτός Αριστεράς, δίνει με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος. 

Όπως τονίζει, εφόσον δεν θέλουμε να δούμε στην Ελλάδα μία κυβέρνηση της ΝΔ με την ανοχή της Χρυσής Αυγής, μία κυβέρνηση που θα είναι «συγκεκαλυμμένα φασιστική», όπως λέει, τότε θα πρέπει να εξετασθούν και οι δυνατότητες συνεργασίας με δυνάμεις που υπάρχουν μέσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, παρά τις «αγεφύρωτες διαφορές» που υπάρχουν σε πολλά θέματα.

Αυτές οι δυνάμεις, επισημαίνει, δεν θα πρέπει «να είναι δέσμιες της κομματικής τους τυφλότητας, τόσο ώστε να θυσιάσουν την ίδια την πατρίδα -γι' αυτό τις αποκαλώ "πατριωτικές δυνάμεις"- στο όνομα οποιουδήποτε συμφέροντος».

«Πιστεύω πως μέσα στη ΝΔ υπάρχουν και δυνάμεις "λάιτ" ΧΑ που διαρκώς βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί της, αλλά δεν ξέρω σε ποιο βαθμό είναι κυρίαρχες. Αυτές τις δυνάμεις θέλω να απομονώσω, συνεργαζόμενος υποθετικά με τους άλλους, με τους οποίους έχουμε βεβαίως αγεφύρωτες διαφορές», σημειώνει ο κ. Τατσόπουλος.

in.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...