Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου… κατά πάντων


Η Βουλή αυτή φέρνει το αποτύπωμα της προσωπικής παρουσίας της. Εκκωφαντικά ηχηρό, που δεν σε αφήνει να το προσπεράσεις. Μέσα και από τις κατά καιρούς επιθέσεις που δέχεται από πολιτικούς αντιπάλους, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έγινε το πρόσωπο της ημέρας… κάθε μέρα για τη συγκεκριμένη σύνθεση του Κοινοβουλίου, τουλάχιστον σε σχέση με την Εξεταστική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο δεν ανήκει στην κατηγορία εκείνων που υποχωρούν. Και με συνέντευξη που παραχωρεί στη “Real News” δείχνει ότι δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω. Αντιθέτως, περνάει στην αντεπιθεση. Και αυτή τη φορά, δεν αφήνει εκτός κριτικής ούτε τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ σχολιάζει με νόημα ότι η ανατροπή… δεν είναι εκπομπή, αλλά μια δημοκρατική διαδικασία που θα επιλέξει ο ελληνικός λαός, σηκώνοντας και πάλι το γάντι κατά του Γιάννη Πρετεντέρη.

“Η διαδρομή και τα πεπραγμένα του κ. Μαρκογιαννάκη είναι γνωστά. Για τη ΝΔ είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Τρεις από τους βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην Επιτροπή, θα έπρεπε να έχουν δηλώσει αποχή για λόγους ευπρέπειας, καθώς συντρέχουν γεγονότα που μπορούν να προκαλέσουν υπόνοιες μεροληψίας τους. Όσο για τον Πρόεδρο της Βουλής, είναι μέχρι σήμερα αμέτοχος, παρά τις επανειλημμένες δικές μας αναφορές και διαβήματα”, τονίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αναφορικά με τις επιθέσεις που της γίνονται, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει την απάντηση, και την εξήγηση: “Κάποιοι μέσα στην Επιτροπή προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας μετ’ εμποδίων, εν μέσω λοιδωριών, ύβρεων, προπηλακισμών, βίαιων διακοπών της συνεδρίασης. Και κάποιοι άλλοι κάνουν την πλάκα τους, και τα χατίρια των ελεγχομένων και ενεχομένων στην υπόθεση”, σημειώνει με εμφαση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν ξεχνάει και την κόντρα της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και όσους της χρέωσαν… συμμαχία με τον Ηλία Κασιδιάρη: “Η συμπεριφορά του κ. Βενιζέλου είναι και ποινικώς ελεγκτέα. Ο ίδιος εμπόδισε τον έλεγχο, χρησιμοποιώντας την πολιτική του θέση ως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, και δίνοντας γραμμή στους βουλευτές του να μην πλησιάσουν καν την κάλπη που τον αφορούσε. Είναι ενδεικτικό του πανικού που του προκαλεί η προοπτική μιας ποινικής διερεύνησης.

Όσο για το θέμα με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, οι κ.κ. Βενιζέλος και Γεωργιάδης προκαλούσαν τους βουλευτές ολόκληρης της αντιπολίτευσης να πιαστούν στα χέρια μαζί του. Και απογοητεύτηκαν που δεν το κάναμε. Μας αποκάλεσαν μάλιστα κότες, και Βουλή των Λόρδων. Θα ήταν πολύ ικανοποιημένοι αν μια συμπλοκή διέλυε οριστικά τη λειτουργία της Επιτροπής. Δεν τους κάναμε το χατίρι”.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τέλος, αναφέρθηκε και στον Γιάννη Πρετεντέρη: “Στον κ. Πρετεντέρη απάντησαν αυθόρμητα και αποστομωτικά απλοί πολίτες, αναγνώστες, δημοσιογράφοι που τιμούν το λειτούργημά τους. Στη Βουλή δεν βρίσκομαι για να εκπροσωπώ τον κ. Πρετεντέρη και τους ομοίους του, τους απλούς πολίτες τους οποίους φοβερίζει κάθε βράδυ από το δελτίο ειδήσεων. Η ανατροπή δεν είναι εκπομπή. Την ανατροπή θα κάνει δημοκρατικά ο ελληνικός λαός και όχι ο κ. Πρετεντέρης”, κατέληξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...