Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Το συνέδριο του ΚΚΕ καθυστερεί την κατάθεση του Γιώργου Παπανδρέου στην προανακριτική

Μια ημέρα μετά τον καβγά των Χρήστου Μαρκογιαννάκη και Παναγιώτη Ρήγα με της Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ συνεχίστηκαν σε ήρεμους τόνους.

Την Τρίτη, ενώπιον των μελών της επιτροπής βρέθηκε ο Λεωνίδας Γιαννικόπουλος, που ήταν συνεργάτης του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

Το ενδιαφέρον των μελών της Προανακριτικής επικεντρώθηκε στα όσα είχε αναφέρει ο κ. Γεωργακόπουλος ότι ο κ. Γιαννικόπουλος ήταν το πρόσωπο που τον είχε ενημερώσει σχετικά με ένα άτομο που τον είχε προσεγγίσει και ζητούσε ένα εκατομμύριο ευρώ αμοιβή για να παραδώσει κατάλογο με φοροφυγάδες, αλλά παρά τις επίμονες ερωτήσεις ο κ. Γιαννικόπουλος δήλωσε αδυναμία να θυμηθεί περισσότερα στοιχεία πέρα από το ότι το άτομο αυτό τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του στο υπουργείο Οικονομικών.

Αλλαγή στην ημερομηνία κατάθεσης του Γιώργου Παπανδρέου

Την Τετάρτη στην προανακριτική επιτροπή έχει κληθεί να καταθέσει ο συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου, το όνομα του οποίου φέρεται να εμπλέκεται στον λογαριασμό των 550 εκ. δολαρίων, ενώ μια μέρα μετά θα καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τέλος, ύστερα από αίτημα του βουλευτή του ΚΚΕ και μέλους της προανακριτικής Σπύρου Χαλβατζή, αποφασίστηκε να μην προσδιοριστεί για την ερχόμενη εβδομάδα η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου καθώς κ. Χαλβατζής δεν θα μπορούσε να θα μπορεί να παραβρίσκεται στη συνεδρίαση ενόψει του συνεδρίου του κόμματός του.

Πηγή: iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...