Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: ποιος "καρφώνει" Βενιζέλο για την συμφωνία με τον Σάφα

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τον “εθνικό συντονιστή για την ναυπηγική βιομηχανία”, Νίκο Αναστασόπουλο , ο οποίος σύμφωνα με όσα λένε οι εργαζόμενοι “κάρφωσε” τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την συμφωνία που υπέγραψε με το Σάφα.

Οι εργαζόμενοι της ΔΑΚΕ ,παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ , δεν παραλείπουν να θέσουν για μία ακόμη φορά ενώπιον των ευθυνών του τον πρωθυπουργό.

Όλη η ανακοίνωση των εργαζομένων:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
dake-hsy.blogspot.com
dake.hsy@gmail.com

Σκαραμαγκάς, 12-11-12
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Συναδέλφισσες/οι,
Επιτέλους σήμερα μετά από τρεις μήνες αναμονής, ο κ. Νίκος Αναστασόπουλος ως εθνικός συντονιστής για την ναυπηγική βιομηχανία, συναντήθηκε με το Δ.Σ του Σωματείου μας (ορισμένα από τα μέλη του Προεδρείου, είχαν συνεχείς επαφές μαζί του), για να μας παρουσιάσει συνοπτικά μερικές από τις προτάσεις που θα καταθέσει στην κυβέρνηση για το μέλλον και τις προοπτικές της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας.
Όπως ανέφερε και ο εθνικός συντονιστής, η επιζήμια για το Ελληνικό Δημόσιο σύμβαση του Ε. Βενιζέλου, δίνει το δικαίωμα στον Σάφα να εκβιάζει και να έχει εξωφρενικές απαιτήσεις. Έτσι η κυβέρνηση θα πρέπει είτε να φτάσει σε συμβιβασμό με την ιδιοκτησία των ΕΝΑΕ, είτε να ακολούθησει τη νομική οδό, σε κάθε περίπτωση οι επιπτώσεις για τους εργαζόμενους θα είναι επιζήμιες και επισήμανε ότι κοινή συνισταμένη των προτάσεων του είναι η προάσπιση με κάθε τρόπο του εθνικού συμφέροντος και του αξιόμαχου του ΠΝ.
Εμείς όμως θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο ότι αυτό θα πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας (κάτι που ηθελημένα απέφυγε να κάνει με το Ν.3885/10 ο κ. Βενιζέλος, με τα σημερινά αποτελέσματα) και τη βιωσιμότητα της ναυπηγικής βιομηχανίας, ώστε να λειτουργήσει ως αναπτυξιακός πυλώνας της εθνικής οικονομίας.
Επομένως η τελική απόφαση που θα ληφθεί με ευθύνη της Κυβέρνησης για τη βιωσιμότητα των Ναυπηγείων, πρέπει να είναι πολιτική και ως τέτοια να συνυπολογίζει στη διάσωση τους, εκτός από το εθνικό και οικονομικό κόστος και το μέλλον των 10.000 οικογενειών που ζουν από αυτά. Είναι η ώρα των αποφάσεων, είναι η ώρα να παρθεί ξεκάθαρη θέση για το είδος της Ναυπηγικής βιομηχανίας που θέλουμε. Είναι η ώρα η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποδείξουν ότι τα Ναυπηγεία δεν χρειάζονται για να χτίζονται περιουσίες και να φτιάχνονται πολιτικές καριέρες, αλλά για να λειτουργούν αποδοτικά προς όφελος της Εθνικής Άμυνας, της κοινωνίας και των εργαζομένων.
Η ανάπτυξη έρχεται με πράξεις και όχι με λόγια κε. Πρωθυπουργέ. Τα λάθη διορθώνονται, δεν συγκαλύπτονται με μεγαλύτερα λάθη.

Το Δ.Σ της ΔΑΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...