Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Κανείς δεν ξέρει αν πλήρωσε το χαράτσι ο Αλέξης Τσίπρας

Παλιότερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει πως δεν θα πληρώσει το χαράτσι μέσω ΔΕΗ και ότι συμμετέχοντας στο κίνημα “δεν έχω δεν πληρώνω” θα κατέθετε τα χρήματα αυτά σε λογαριασμό του ΚΕΘΕΑ που υπέστη μειώσεις

Ο βουλευτής της ΝΔ Α. Γεωργιάδης ζήτησε να μάθει εάν τελικά πλήρωσε το χαράτσι ο κ. Τσίπρας ή όχι. Η απάντηση... τυπική του ελληνικού κράτους. Δεν ξέρουμε!

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σε έγγραφή του απάντηση λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι είναι αδύνατο να γνωρίζει εάν το τέλος πληρώθηκε ή όχι!

Προς απάντηση της ερώτησης, από τη Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων- Τμήμα ΦΜΑΠ και με υπογραφή Μαυραγάνη, απεστάλη στη Βουλή έγγραφο, με το οποίο επισημαίνεται ότι η επιβολή του ειδικού τέλους στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα με οικιστική ή εμπορική χρήση επιλέχθηκε, προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2011, με κριτήριο την καθολικότητα, την αναλογικότητα και την προσφορότητα (δηλαδή, τη δυνατότητα ταχείας είσπραξης εσόδων).

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι το τέλος αυτό συνεισπράττεται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος και ότι, αν αυτό δεν καταβληθεί τέσσερις μήνες μετά τη λήξη της πληρωμής της πρώτης δόσης, αποστέλλεται κατάσταση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και, μέσω αυτής βεβαιώνεται το οφειλόμενο τέλος και οι αρμόδιες ΔΟΥ μεριμνούν για την είσπραξή του.

«Κατόπιν των ανωτέρω, η υπηρεσία μας δεν είναι δυνατό να γνωρίζει το χρηματικό ποσό που αναλογεί στο ειδικό τέλος ακινήτων του κ. Τσίπρα και, συνακόλουθα, ούτε εάν το ανάλογο ποσό δεν πληρώθηκε, αλλά κατατέθηκε στο ΚΕΘΕΑ» δηλώνει ο υφυπουργός Οικονομικών, αφού, όπως σημειώνει, «το ειδικό τέλος που αναλογεί σε κάθε ακίνητο συνδέεται με τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ ή των εναλλακτικών προμηθευτών, η οποία δεν είναι καταχωρημένη υποχρεωτικά στο όνομα του κυρίου ή του επικαρπωτή του ακινήτου, αλλά μπορεί να είναι καταχωρημένη στο όνομα πρώην ιδιοκτήτη, μισθωτή, αποβιώσαντος κλπ».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...