Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ σε συνέδριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία

Ευρύτατη αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), με επικεφαλής τον υπεύθυνο Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Γεράσιμο Γεωργάτο, συμμετείχε σε διεθνές συνέδριο που οργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, με θέμα «Η σοσιαλδημοκρατία στους καιρούς της αλλαγής. Αλληλεγγύη και Ευημερία στα Βαλκάνια» .

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο πρώην βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Δάμων Δαμιανίδης και ο δημοσιογράφος και καθηγητής Συμεών Σολταρίδης.

Το διήμερο συνέδριο το οποίο παρακολούθησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτζάρογλου ασχολήθηκε τόσο με τα θέματα εκσυγχρονισμού και προσαρμογής σοσιαλδημοκρατικών κινημάτων στα Βαλκάνια στην σημερινή πραγματικότητα, όσο και με την μεταξύ τους συνεργασία με στόχο την διευκόλυνση στρατηγικών στόχων συνεργασίας και ευημερίας που έχουν ατύπως γίνει αποδεκτά σε όλη την περιοχή.

Ο κ. Κιλιτζάρογλου δέχθηκε κατ' ιδίαν την αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, στην οποία ανανέωσε τις προσκλήσεις για επίσκεψη του προέδρου Φώτη Κουβέλη στην περιοχή.

Στο συνέδριο παρενέβη ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας 'Αρτα Ντάντε καθώς και η γραμματέας Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας του Σεράγεβο Τζελίκα Μίνιτς.

Στο συνέδριο συμμετείχαν διανοούμενοι και πολιτικοί από τη Βουλγαρία, τη Σερβία του Μαυροβουνίου, το Κόσοβο την ΠΓΔ της Μακεδονίας, τη Βοσνία και τη Ρουμανία.

Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ επισκέφθηκε τον Οικουμενικό πατέρα Βαρθολομαίο στο Φανάρι στον οποίο τόνισε το ενδιαφέρον του κόμματος για τα θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ομογένειας στην Πόλη .

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επανέλαβε ότι κατά τη διάρκεια της εξουσίας του σημερινού κυβερνητικού κόμματος υπό τον Πρωθυπουργό Ταγιπ Ερντογάν έχουν σημειωθεί «ουσιαστικές θετικές αλλαγές στην αντιμετώπιση των προβλημάτων» , σημειώνοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλά ακόμη θέματα που αναμένουν την λύση τους», εννοώντας κυρίως την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...