Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Οταν ο εγγονός του Γιάννη Καψή και γιος του Παντελή κράζει τον Τσίπρα, που δεν φοράει γραβάτα όπως ο Λένιν

Ο Γιάννης Καψής, γιος του Παντελή Καψή, με άρθρο του στο aixmi κάνει επίθεση στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή του να μην φοράει γραβάτα, χαρακτηρίζοντάς τον «γκόλντεν μπόι του κομματικού σωλήνα». Μάλιστα, τον συγκρίνει με τον Λένιν ο οποίος τον Οκτώβριο του 1917 την ώρα που στο Ανώτατο Σοβιέτ της πόλης μυρίζει μπαρούτι, εκείνος εμφανίστηκε με κοστούμι και γραβάτα.


Το άρθρο του στο aixmi.gr


«Αγία Πετρούπολη, Οκτώβριος του 1917: Η ατμόσφαιρα στο Ανώτατο Σοβιέτ της πόλης μυρίζει μπαρούτι. Κανείς δεν ξέρει τι θα επακολουθήσει τις επόμενες ώρες. Μέσα από τα πλήθη των ρακένδυτων εργατών και των εξαγριωμένων στρατιωτών, ξεπροβάλει ο Λένιν για να πάρει το λόγο. Φοράει κοστούμι και γραβάτα.

Αθήνα, Δεκέμβριος του 2013: Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης μυρίζει Χριστούγεννα. Οι δημοσιογράφοι έξω από το Προεδρικό Μέγαρο αναμένουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την καθιερωμένη συνάντησή του με τον αρχηγό του κράτους. Ο Αλέξης Τσίπρας κατεβαίνει από το αμάξι του και τους χαιρετάει ευγενικά. Δεν φοράει γραβάτα.

Αρκεί μία σύγκριση των δύο αυτών σκηνών για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της υποκρισίας που διέπει τις επικοινωνιακές μεθόδους του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Βλαδίμηρος, η απόλυτη επαναστατική φιγούρα του 20ου αιώνα, φορούσε γραβάτα ακόμα και μέσα στη δίνη της Οκτωβριανής Επανάστασης. Ο Αλέξης, ένα ακόμα γκόλντεν μπόι του κομματικού σωλήνα, δεν φοράει ποτέ.

Εάν συνομιλήσεις με οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, θα ακούσεις πως το πρωτογενές έλλειμμα γραβατών είναι μία ακόμα πράξη "αμφισβήτησης του πολιτικού κατεστημένου". Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει πως "επειδή έτσι ξεκίνησα, δεν φοράω τώρα για να παραμείνω πιστός στα λόγια μου".

Δυστυχώς, αργά ή γρήγορα, θα αναγκαστεί να φορέσει και αυτός μια "μπουρζουάδικη γραβάτα". Όχι επειδή το λέω εγώ ή επειδή το επιτάσσει η μόδα, αλλά επειδή στον υπόλοιπο κόσμο υπάρχουν πολιτικά πρωτόκολλα και κανόνες. Στην Ευρώπη, όπως και στις περισσότερες χώρες του κόσμου, απαγορεύεται να πας σε επίσημη συνάντηση με τον αρχηγό του κράτους ή τον αρχηγό της κυβέρνησης χωρίς γραβάτα. Ο Αλέξης, ως εν δυνάμει πρωθυπουργός, θα πρέπει να συνηθίσει σε τέτοιους "καθωσπρεπισμούς" το συντομότερο δυνατόν.

Και άμα το να μάθει να τη δένει του φαίνεται βουνό, ας πάρει μία από αυτές με τους έτοιμους κόμπους, με το λαστιχάκι...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...