Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Πώς η Ολγα Κεφαλογιάννη «τρέλανε» τους Αραβες -Η μαντίλα και το έντονο μακιγιάζ

Mε μαύρη μαντίλα και φορώντας το μαύρο μακρύ ριχτό ρούχο με τα πολλά μικρά κουμπάκια που κλείνει ψηλά στο λαιμό -την γνωστή αμπάγια που φοράνε  υποχρεωτικά οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία-,  αλλά και με έντονο μακιγιάζ, εμφανίστηκε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη στον σουλτάνο Μπιν Σαλμάν. 


Η κυρία Κεφαλογιάννη, σύμφωνα με το «Βηματοδότη», φόρεσε τη μαντίλα στον αέρα, όταν το αεροσκάφος που τη μετέφερε εισήλθε στον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας, ακολουθώντας τα ήθη και τους νόμους του αραβικού  βασιλείου.


Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας στον τουριστικό τομέα, υπεγράφη τη Δευτέρα στο Ριάντ, μεταξύ του πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Σαλμάν Μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ Σαούντ, πρόεδρο της επιτροπής για τον τουρισμό και τον πολιτισμό και της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Σαουδική Αραβία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, η Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε το σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου στη χώρα μας και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που γίνονται στον τουριστικό κλάδο και την ελληνική οικονομία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον εκσυγχρονισμό των τουριστικών υποδομών και την παροχή τουριστικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Παράλληλα παρουσίασε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρονται για τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση ανέλαβε πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες που διευκολύνουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Επίσης συζητήθηκε η ενίσχυση των διμερών σχέσεων στον τουριστικό τομέα. Ειδικότερα η συνεργασία στον τομέα της παροχής τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και οργάνωσης εκδηλώσεων για την προβολή του Ελληνικού και Αραβικού πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σε Αθήνα και Ριάντ κοινή πολιτιστική έκθεση.

Από την πλευρά του ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας παρουσίασε τα επιτεύγματα της χώρας του στον πολιτιστικό τομέα (μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι) αλλά και τα σύγχρονα έργα υποδομής που διαθέτει σήμερα η Σαουδική Αραβία.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η υπουργός με την παραδοσιακή μπούργκα την οποία επέλεξε να φορέσει, όπως δημοσιεύει τη σχετική φωτογραφία το newmoney, μιας και βρίσκεται σε κράτος που η αμφίεση των γυναικών κρίνεται αυστηρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...