Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

"Μπλόκο" στον ... Άδωνι από τους αγρότες των Φιλιατρών


 "Μπλόκο" στους επισήμους έκαναν χθες το πρωί οι αγρότες των Φιλιατρών που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της πόλης, κατά την προσέλευση στον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους.

Μοιράζοντας φυλλάδια με το ψήφισμα και τα αιτήματά τους οι αγρότες σταμάτησαν το αυτοκίνητο του βουλευτή της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη - ο οποίος κατέβηκε και επί αρκετή ώρα συνομίλησε μαζί τους. Εκείνοι του ζήτησαν, όπως και από όλους τους πολιτικούς, να σκύψουν πάνω στα προβλήματά τους και να μη σχεδιάζουν μέσα από γραφεία χωρίς να έχουν βγει στην ύπαιθρο, χωρίς να έχουν ακούσει τον κόσμο, χωρίς να ξέρουν τι πραγματικά γίνεται στον αγροτικό κόσμο. Ο ίδιος ζήτησε να του στείλουν τα αιτήματά τους υποσχόμενος ότι θα υποβάλει σχετική ερώτηση. Από την άλλη άκουσε τους αγρότες να μιλούν για εξαγγελίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης που δεν έχουν καμία βάση, όπως είπαν, και νιώθουν ότι τους κοροϊδεύουν. Ενώ αναρωτήθηκαν πως μιλούν οι πολιτικοί για ανάπτυξη και ανταγωνισμό όταν δεν παρέχουν τα εφόδια και τις ανάλογες συνθήκες στους Ελληνες αγρότες, σε αντίθεση με ό,τι γίνεται με συναδέλφους τους στην ΕΕ.

Βέβαια ο κ. Γεωργιάδης σταμάτησε στο μπλόκο και κατά την αποχώρησή του από τα Φιλιατρά, όπου άκουσε τα παράπονα των αγροτών... πιο έντονα, από αρκετούς αγρότες.

Κατά την προσέλευσή τους στα Φιλιατρά, στους αγρότες σταμάτησαν ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Οι αγρότες πάντως και χθες συνέχιζαν την κινητοποίησή τους με παρατεταγμένα τα τρακτέρ στις δύο πλευρές του δρόμου, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία - απλώς με φυλλάδια ενημέρωναν τον κόσμο που περνούσε, για τα προβλήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...